Talas nepoverenja potapa Stefanovića, da li o promenama u Vladi odlučuje Vlada?

Vesti 20. maj 202119:48 > 20:13 32 komentara

Već sedam dana traje nagađanje hoće li ministar odbrane Nebojša Stefanović ostati ne samo na stranačkim pozicijama, nego i na funkciji ministra odbrane. Smenu je zatražilo nekoliko lokalnih odbora Srpske napredne stranke. Osoba koja mu je na državnom poslu direktno nadređena, predsednica Vlade Ana Brnabić, kaže da će se o Stefanoviću diskutovati u okviru stranke. Dodaje da rad svojih ministara neće javno da komentariše.

Talas nepoverenja Nebojši Stefanoviću krenuo je iz Niša. Proširio se na Vranje, Leskovac, Novi Sad. Iako već pet dana zapljuskuje i Beograd, do Stefanovićevu ministarsku poziciju još nije potopio. Hoće li, kako se nagađa, biti pušten niz vodu ili ne – diskutovaće se u stranci, poručuje Ana Brnabić, ali kao članica SNS-a.

„Ja, kao predsednica Vlade, sam tu da vodim Vladu, a sve stranačke stvari, stranačke funkcije ostavljam za stranačke organe. Tako da bih te dve stvari u potpunosti razdvojila“, navela je Brnabićeva.

N1: Da li ste vi zadovoljni njihovim radom, kao predsednica Vlade?

Povezano:

Brnabić: Čijim radom, izvinite?

N1: Mislim na ministre Stefanovića, (Zlatibora) Lončara i ministarku (Mariju) Obradović.

Brnabić: „Kao što znate, nikada u javnosti nisam komentarisala rad ministara, ni to sa kim sam zadovoljna, sa kim nisam zadovoljna. Dakle, mislim da to nije način da se vodi jedan tim, neću početi svakako danas, tako da sve što imam da kažem svojim ministrima, kažem ili na sednici Vlade ili u četiri oka, tako ću i nastaviti. Do sada se pokazalo da daje rezultate“.

U ovom slučaju gledaće se da li je neko radio nešto iza leđa pravom šefu – i stranke i države, pa je glasanje na odborima pokazna vežba, primećuje novinar Vremena Andrej Ivanji.

Pokazna vežba koja treba da pokaže da ne može ništa mimo šefa i kako prolazi svako ko pokušava da radi na svoju ruku. I to je krpljenje, zapušavanje te pukotine, koja je očigledno nastala u SNS-u, ona mora da se zakrpi. I to onako, solidno da se zalije asfaltom, da slučajno to ne bi nastavilo da se širi“, navodi Ivanji.

A širili su se, očigledno, Stefanovićevi planovi koje nije nameravao da podeli sa šefom (Aleksandrom Vučićem), misli Ivanji.

Naprednjaci mu, međutim, zameraju prisluškivanje predsednika Aleksandra Vučića. Da je neko iz MUP-a, dok je taj resor vodio Nebojša Stefanović, zloupotrebio ovlašćenja tvrdi i sadašnji ministar policije.

„Dokazano je da su najviši funkcioneri MUP-a, svesno i planski, stavljali određena lica na mere, sa lažnim obrazloženjima, predstavljajući ih kako kriminalce, znajući da će predsednik ili neko od članova njegove porodice razgovarati sa njima. Niko od ljudi koji su razgovarali sa predsednikom Vučićem, ili nekim od članova njegove porodice, nije ni osumnjičen, a kamoli optužen, a posebno ne uhapšen“, navodi ministar Aleksandar Vulin.

Hapšenja u vezi sa ovim slučajem Vulin tek očekuje i sve je, kako tvrdi, već predato nadležnom tužiocu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare