Taksisti u Nišu najavili protestnu vožnju zbog „Oka sokolovog“

Vesti 14. avg 202216:22 20 komentara
N1

Taksisti u Nišu najavili su za ponedeljak protestnu vožnju jer im od početka uvođenja sistema “Oko sokolovo” 1. avgusta svakodnevno stižu naplate dnevnih karata zbog krajnje kratkih zaustavljanja na parkiralištima zbog potreba mušterija, a grad nije spreman da zajedno sa njima reši problem.

Oni su precizirali da im osim takvih novčanih naloga stižu i kazne zbog nepropisnog parkiranja, zbog izuzetno kratkog zaustavljanja na ulici kako bi primili putnike ili oni izašli iz vozila, objavio je list Danas.

Mi smo javna delatnost, bavimo se javnim prevozom, i imamo pravo da stanemo gde god ne ugožavamo i ne ometamo saobraćaj. Sada se dešava da nam, kada se, zbog potreba mušterija, na kratko zaustavimo na parkingu, Parking servis naplaćuje dnevnu kartu, a ako, opet zbog potreba mušterija, na kratko stanemo na ulici, policija piše kazne, objasnili su taksisti.

Zbog toga je 11 taksi udruženja zahtevalo prošle sedmice sastanak sa predstavnicima Gradskog veća, Komunalne milicije, Sekretarijata za saobraćaj i Parking servisa, ali do sastanka nije došlo.

Oni su najavili da će takve vožnje nastaviti i narednih dana, sve dok se ne pronađe zajedničko rešenje u vezi sa njihovim kratkim zaustavljanjima zbog potreba mušterija.

Iz Komunalne milicije su negirali tvrdnje taksista, tvrdeći da od sistema „Oko sokolovo“ do danas nijedna kazna nije stigla taksi udruženjima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare