Tadić: Vučićeva konferencija vrhunac bizarnosti i političke patologije

Vesti 08. mar. 202107:5322 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da konferencija za novinare predsednika države Aleksandra Vučića, na kojoj su prikazana masakrirana tela, predstavlja vrhunac "bizarnosti i političke patologije u koju je Srbija survana nakon 2012. godine".

„Prikazivanje masakriranih tela, čime se povrđuju ljudska prava i samih žrtava i njihovih srodnika i to upkros izričitoj molbi članova porodica potencijalnih žrtava je nešto što nije moguće zamisliti u nijednoj normalnoj zemlji“, rekao je Tadić za list Danas.

Povezane vesti:

Prema njegovim rečima, „Belivukova kriminalna grupa, koja je u stvari otrgnuta batinaška falanga Srpske napredne stranke, otvoreno je na društvenim mrežama kidnapovala i zlostavljala svoje kriminalne suparnike, a da predsednik države i njegovi najbliži saradnici (Bratislav) Gašić i (Nenad) Stefanović, kao i predsednica Vlade Ana Brnabić, prstom nisu mrdnuli, niti se oglasili tim povodom“.

„U svakoj normalnoj zemlji bi svi oni, kao čelni ljudi ove države, morali trenutno da podnesu ostavke, umesto da se hvale da su u jeku borbe protiv organizovanog kriminala, dok se zapravo samo radi o obračunu u sopstvenim redovima“, rekao je Tadić.

Kako je istakao, slike koje je Vučić pokazao „nisu samo slike zločina kriminalnih grupa, već i slike Srbije pod Vućićevom vlašću“.

Komentari

Vaš komentar