Tadić: Štetno insistirati da opozicija ima šanse samo na izborima u Beogradu

Vesti 27. avg 202109:35 27 komentara
N1

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da je štetno insistirati da opozicija ima šanse samo na izborima u Beogradu jer se time demotivišu apstinenti u Srbiji.

„Izbori su dovoljno daleko, tako da itekako postoji mogućnost da se i u drugim delovima zemlje podgine šansa za pobedu opozicije. Međutim, to se neće destiti ukoliko insistiramo samo na Beogradu jer ćemo time obeshrabriti ionako demotivisane gradjane“, kazao je Tadić za današnji „Blic“.

Povezane vesti

Tadić je istakao da je siguran da i ostatak zemlje želi da bude „oslobodjen kriminalne vlasti“ kao i Beograđani, i da oni nikako ne smeju biti zanemareni.

On je naglasio da je pogrešno da opozicija diskutuje u medijima o najefikasnijem načinu na koji bi trebalo da izađe na izbore na proleće, već da bi trebalo da to međusobno dogovore, kako je i ranije predlagao.

„Taj poziv upućem od septembra prošle godine i ponovio sam ga i nakon što je (predsednik Stranke slobode i pravde Dragan) Đilas izašao sa predlogom jedinstvene liste u Beogradu. Nažalost, upravo oni koji u medijima najviše zagovaraju jedinstvo, u praksi najviše odbijaju pozive na zajedničke sastanke i koordinaciju“, ocenio je on.

Tadić je ponovo pozvao ostatak opozicije da se sastanu kako bi dogovorili način na koji će nastupiti na izborima.

„Konsolidacija opozicione borbe mora biti iznad svih pojednačnih interesa i to ne sme biti pitanje monopola, već zajedništva i iskrene namere i volje“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare