Tadić: Merkel i Nemačka znaju da Vučić ruši demokratiju, žmure zbog Kosova

Vesti 15. sep 202114:56 > 15:01 53 komentara
Boris Tadić, Tadić
Nova.rs/ Dragan Mujan

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić je rekao da svi građani Srbije koji nisu pod dejstvom propagadne državnih i privatnih medija u nadležnosti Srpske napredne stranke (SNS) znaju da ih predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i njegovo režim "lažu svaki dan".

Tadić , koji je predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) je na konferenciji za novinare tako odgovorio na pitanje novinara šta je očekivao od nedavne posete Beogradu nemačke kancelarke Angele Merkel.

„Nisam ništa očekivao od posete Merkel, samo sam konstatovao da želim da vidim kakva će biti njena reakcija i da li će ona dati podršku slamanju demokratije i nezavisnih institucija, a što čini Vučić ili će konačno prvi put reći šta stvarno misli o tome „, rekao je on.

Povezane vesti

Tadić je, u tom kontekstu naveo da nemačke institucije „odlično znaju koji je nivo kriminalizacije Srbije.“

„Odlično znaju šta se desilo sa navijačkim grupama i kako su one transformisane od batinaških falangi SNS u ubice, koljače i kriminalce međunardnog ranga“, rekao je on.

Srušene sve demokratske institucije

Prema njegovim rečima, nemačke institucije odlično znaju i na koji način se dešavaju izborne radnje u Srbiji.

„Nemačke institucije su do sada žmurile na tu činjenicu želeći da pruže Vučiću šansu da bude kooperativan na temi Kosova i Metohije“, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, proces u vezi Kosova i Metohije je zaustavljen kao i evropske integracije Srbije.

Dodao je da su srušene i sve demokratske institucije koje su, kako je rekao, teškom muke uspostavljane posle 5. oktobra 2000.

„Merkel je rekla da ima poverenja u Vučića zato što donosi stabilnost i ispunjava obećanja …svaki građanin Srbije koji nije pod dejstvom propagadnde državnih medija i privatnih u nadležnosti SNS odlično zna da ih Vučić i njegov režim lažu svaki dan“, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, to govori da „imamo ozbiljan problem“.

„Na konferenciji za novinare (Merkel i Vučića) su sprečeni novinari nezavisnih medija da postave pitanje čime je srušila u praksi vrednost za koje stoji da su vrednosti EU – sloboda štampe, sloboda novinarstva, sloboda mišljenja, a da ne govorimo o drugim aspektima u vezi načina vladanja Vučića“. rekao je on .

Tadić je rekao da će u narednim danim, „izlaziti u javnost“ i na međunarodnim forumima o svemu što se desilio u Beogradu, te izrazio nadu da će u političkom životu Nemačke doći do promena.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare