Tabloidi o „zaveri“ protiv Koluvije, odbrana i na sajtu SNS

Vesti 30. dec 202019:54 > 21:51 41 komentara
MUP Srbije

Dva dana je prvooptuženi za slučaj Jovanjica Predrag Koluvija iznosio odbranu. Posle burnih dana u sudnici, buru nastavljaju da dižu provladini tabloidi, prozivajući policijske inspektore i tužioca da su zaverom pokušali da porodicu Vučić povežu s Koluvijom i proizvodnjom marihuane. Međutim, Koluvijina odbrana osvanula je i na zvaničnom sajtu SNS-a.

Koluvija je izneo niz scenarija, motiva i optužbi na račun onih koji su ga uhapsili i optužili. Iznošenje Koluvijine odbrane pratio je i opozicioni političar Miroslav Aleksić, koji je, prošle godine u novembru, prvi javnosti otkrio za slučaj Jovanjica, s obzirom na to da se o najvećoj zapleni narkotika gotovo dve nedelje niko zvanično nije oglašavao.

Aleksić kaže da Koluvijina odbrana takođe upućuje da je u poslu s drogom bio zajedno s vrhom države.

„On čovek govori kao portparol vlasti, koristi iste rečenice kao predsednik države, da je napad na državu, to što je neko uhapsio proizvođače marihuane“, kaže Aleksić.

Povezane vesti

Ipak, Koluvijinim rečima ima ko da veruje – provladini tabloidi. Danima policajce beogradskog odeljenja za borbu protiv droga i tužioca predstavljaju kao ljude koji su pokušali da zloupotrebe istragu, te za narko posao optuže predsednikovog brata Andreja Vučića i kontroverznog biznismena s Kosova Zvonka Veselinovića.

„Ta veza tabloida i vlasti jako je bitna, uvek se to podudara sa nekim interesima iz politike“, smatra novinar Stevan Dojčinović.

Da li je i kakav interes politike da se vrši pritisak na policijske inspektore i tužilaštvo? I to nije prvi put. Naime, u sred istrage o Jovanjici, januara 2020. godine načelnik Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor čije je ime ovih dana na naslovnim stranama žute štampe Dušan Mitić, ispitivani, prema saznanjima N1, dva puta na detektoru laži. Oba puta je utvrđeno da govore istinu.

Ipak, za medije bliske vlastima i njihove sagovornike to izgleda nije dovoljno.

„Ti policajci su prošli poligrafska ispitivanja i to onda kada je Vučić govorio da je spreman s bratom da ide na poligraf, još nisu otišli. Sada na poligraf neka idu Vučići, Vulin, Babić i svi koji su obilazili Jovanjicu, ali ne da idu na Vulinov poligraf nego nek idu na neki nezavisan, policajci su završili s poligrafom“, navodi MIroslav Aleksić.

Koluvijine optužbe na policiju i tužilaštvo, van sudnice iznose i njegovi branioci. Među njima je i Vladimir Đukanović, inače poslanik SNS-a, ali i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe. Đukanovićeve izjave koje daje kao Koluvijin branilac prenosi i zvanična internet stranica vladajuće Srpske napredne stranke.

Prilog pogledajte u Dnevniku N1:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare