Tabloidi izvukli staru izjavu Ivana Ivanovića i pokrenuli salvu najgorih uvreda

Vesti 02. jan 202119:16 125 komentara

Kako izgleda kada provladini tabloidi i mediji izvuku neku raniju izjavu i daju joj novi kontekst, pritom iznoseći najgore uvrede, može se videti na primeru voditelja Ivana Ivanovića.

On je, naime, 23. decembra na svom tviter profilu, komentarišući najavu predsednika Srbije da će prve vakcine koje su stigle u Srbiju primiti neko iz vlasti, između ostalog, pitao i da li ste ukrali 187 vakcina?

Taj njegov komentar prošao je nezapaženo, sve dok 31. decembra provladini tabloidi nisu preneli vest da je Vučićev otac zaražen koronom i da je primljen u bolnicu. Tog trenutka krenula je kampanja protiv Ivanovića, koji je nazvan pogrdnim imenima, između ostalog je rečeno da je plaćenik, jer, kako je objavljeno, u trenutku dok je predsednikov otac u teškom stanju, on iznosi neistine o krađi vakcina.

Ivan Ivanović, koji je takve optužbe na tviteru prokometarisao rečima „može krimos da te pozdravi iz zatvora, a može i država da te pozdravi preko Kurira“, za N1 kaže da je njegovo pitanje proizašlo iz različitih informacija o broju pristiglih vakcina u Srbiju, odnosno iz toga da jedno kažu svetski mediji, a drugo Vlada Srbije.

Sve se, kaže, dešavalo sedam dana pre nego što je bila dostupna informacija o zdravstvenom stanju predsednikovog oca.

„Ja nijednom građaninu Srbije ne želim ništa loše, ko kod se zarazio koronom želim da ozdravi i ponovo bude sa svojom porodicom, to važi i za predsednikovog oca, koga ne poznajem. Takođe predsedniku Srbije, bez obzira što sam neistomišljenik, ne želim nikakvo zlo vezano za njegovu porodicu, niti za njega lično, zdravlje niti bilo šta. I to uopšte nije bila tema mog tvita i mog razmišljanja. Kurir je to pokrenuo rano ujutru 1. januara, onda su nastavili uveče već uobičajenim folklorom, da sam bednik plaćenik… Progon kojim smo izloženi nas nekoliko koji želimo da budemo slobodni, gube se konci i iskreno sam zabrinut da to može da eskalira u nešto mnogo ozbiljnije i ne bih voleo da se to dogodi“, rekao je Ivanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare