Svetlana Bojković podržava proteste: Nema stajanja dok ne oteramo Rio Tinto

Vesti 11. dec 202112:58 > 13:01 23 komentara
Ekološki ustanak, protest, Svetlana Ceca Bojković
N1

Čuvena glumica Svetlana Ceca Bojković rekla je za Nova.rs da borba protiv kompanije Rio Tinto nije gotova i da nema razloga za prekid protesta. Ona je pozvala građane da se i danas okupe kako bi pomogli ostvarivanju glavnog cilja - proterivanju Rio Tinta iz Srbije.

Komentarišući današnji protest, glumica je za Nova.rs rekla da podržava najavljena okupljanja, jer, kako kaže, nisu ispunjeni svi zahtevi.

Povezane vesti

“Pored zahteva koji se odnose na zakone(o referendumu i eksproprijaciji prim. aut.) koji su se pojavili posle našeg velikog protesta, kao da je priča o Rio Tintu prestala i niko više ne priča o tome. Naš osnovni zahtev je da ta kompanija i svi rudnici litijuma proteraju iz Srbije. To je najveći i osnovni zahtev, a trenutno je daleko od ispunjenja”, naglašava ona i dodaje da neće odustati od protesta dok se to ne dogodi.

Svetlana Bojković je dodala da loši vremenski uslovi ne mogu biti izgovor za neizlazak na ulicu.

“Mislim da svaki zdravurazum čovek shvata šta donosi eksploatacija zemlje i da ta ‘prljava’ industrija uništava naše zdravlje i naš život, a o prirodi da ne govorim”, poručila je slavna glumica.

Podsetimo, danas će se širom zemlje, od 13 sati, održati ekološki protesti građana.

U Beogradu će protesni skup biti kod Sava centra, a autoput E75 će u ovom delu biti blokiran od 14 do 15 časova. Blokade organizuje pokret Ekološki ustanak, a kako kaže aktivista tok pokreta, Aleksandar Jovanović Ćuta, one će trajati sve dok se kompanija Rio Tinto ne izbriše iz prostornog plana Loznice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare