U Leskovcu sveštenici na čelu „krsnog hoda“ protiv Evroprajda, crkva se ogradila

Vesti 22. avg 202220:56 > 20:5735 komentara
Izvor: Milos Momcilovic/Shutterstock

Više desetina Leskovčana učestvovalo je u ponedeljak u "krsnom hodu" protiv manifestacije Evroprajd koja će u septembru biti održana u Beogradu. Iako se crkva prvobitno ogradila od te šetnje, na čelu kolone i u prvim redovima sa ikonama i časnim krstom bili su i sveštenici.

Kao zvanični organizator skupa obratio se Dorić Hadžigor koji je okupljenima poručio da su osvetlali obraz Leskovcu i Srbiji.

„Vi ste mala ali odabrana Hristova vojska. Okupili smo se danas da podignemo glas protiv pošasti koja nam preti, protiv demonizovanih ljudi koji hoće da opogane naš grad Beograd“, kazao je on.

Šetnja koja je prvobitno najavljena za petak bila je odložena zato što skup nije bio prijavljen.

Na pozivu na protestnu šetnju koji je kružio društvenim mrežama nije pisalo ko je organizator, ali su se videli zastava Srbije i grb Srpske pravoslavne crkve.

Iz Crkvene opštine Leskovac su tada za agenciju Beta kazali da znaju za taj letak, naglašavajući da je njihov grb zloupotrebljen i da su o tome obavestili vladiku niškog Arsenija.

Predstavnici nekoliko političkih organizacija koje su pozivale Leskovčane da se priključe šetnji na kraju se nisu pojavili na skupu.

Komentari

Vaš komentar