Svedok na suđenju za tragediju u Lučanima: Direktor mi rekao šta da kažem

Vesti 05. maj 202116:53 > 17:14 45 komentara

Suđenje za tragediju u vojnoj fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, posle četiri odlaganja, nastavljeno je u Osnovnom sudu u Ivanjici. Jedan od svedoka, Marko Mitrović je izjavio da mu je direktor Radoš Milovanović rekao da kod tužioca kaže da su nastradali radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović ispustili bure sa eksplozivnim otpacima.

U nastavku suđenja za slučaj pogibije dvojice radnika u fabrici Milan Blagojević u Lučanima, posle pola godine odlaganja, svedočio je Marko Mitrović, bivši radnik u fabrici, a koji je prisustvovao tragičnom događaju. On je ispričao šta je tog tragičnog dana pre četiri godine, video kada je radio u smeni sa poginulim radnicima.

Prema njegovim rečima, Milojko Ignjatović je pozvao Milomira Milivojevića da mu pomogne da sa elektro voza spuste bure sa eksplozivnim otpacima. Nakon toga je video obasjan magacin, i odmah istrčao napolje.

Povezane vesti

Rekao je da je video Ignjatovića koji je potpuno izgoreo. Takođe, ispričao je da je vatrogasac tražio da se pusti voda iz hidranta, ali da je taj najbliži bio bez vode.

Mitrović je ispričao i šta se dešavalo nakon toga. Da je menadžment Namenske bio ljut na njegovu izjavu koju je dao policiji nakon događaja. Da su tražili su od njega da je promeni i da kaže da je bio u šoku.

Rekao je i da mu je generalni direktor Milovanović, pre nego što je trebalo da ide kod tužioca, pozvao na razgovor i rekao da treba da kaže da su oni ispustili bure.

„Marko Mitrović je jedini neposredni očevidac ovog događaja, i on je mogao da nastrada, tom prilikom je povređen, on je odmah posle dao pisanu izjavu, koja je bila potpuno kredibilna i tačna, naveo je sve precizno imena, i onda je dobio poziv od svog nadređenog iz fabrike, koji je rekao da trpi pritiske od Radoša Milovanovića i da je nezahvalan što je dao takav iskaz, da će mnogo ljudi da bude u problemu zbog njega“, rekao je Vladimir Todorić, punomoćnik porodice Milivojević.

Suđenje je počelo još 3. oktobra 2019. godine, kada su radnici lučanske fabrike došli da podrže direktora Radoša Milovanovića i tvrdili da on nije kriv, a neki od njih su vređali porodicu nastradalog Milivojevića.

„Evo ušli su, četiri godine će biti tačno kako moga sina nema 14. jula, zamolio sam ga, molio sam ga da zakazuje postupak dan za danom, mogao je danas i sutra, da se završi, onda će godišnji odmori, to će da traje, ući će u petu godinu… Zdravstveno se loše osećam, i ja i supriga, ne znam da li ću to dočekati“, kaže Milovan Milivojević, otac poginulog Milomira.

Za nesreću u lučanskoj fabrici, u kojoj su 14. jula 2017. godine, nakon eksplozije baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55), optuženi su Radoš Milovanović, generalni direktor, Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva, u kome se dogodila nesreća, i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita na radu. Svi oni su ranije saslušani i negirali su krivi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare