Policija Kosova: Zapaljen centar u Zubinom Potoku, nađen eksploziv u Zvečanu

Vesti 25. sep. 202111:03 > 12:3292 komentara
Podeli:
Izvor: N1 (arhiva)

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da su nepoznate osobe zapalile prethodne noći Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, a da je ujedno izvršen napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu. U zgradi u u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, potvrđeno je iz kosovske policije. Policija navodi i da postoji sumnja da je požar, koji je izbio u zgradi Opštine Zubin Potok, zahvatio prostorije centra kosovskog MUP-a i biblioteku Doma kulture “Stari Kolašin”. Ujedno, jutros su razbijena vrata na zgradi "Intela", gde je inače smešten Centar za registraciju vozila, navodi policija.

Dželjalj Svećlja saopštio je na Facebooku da se noćas u 1 posle ponoći dogodio kriminalni akt sa terorističkim elementima. On je naveo da su osumjičeni zapalili registracioni centar koji se nalazi u opštini Zubin Potok.

Kosovska policija odmah je izašla na lice mesta i uskoro ćemo imati nove informacije, kaže.

 

Svećlja ujedno dodaje da se dogodio napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu, a sa, kako se sumnja, eksplozivnom napravom.

„Ova krivična dela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbeđivanje reda i sigurnosti“, istakao je kosovski ministar.

Poručio je da je ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svojim agencijama, posvećeno poretku, bezbednosti i vladavini zakona i da je garant „suverenih odluka Vlade Kosova“.

„Uprkos ovakvim radnjama, nastavićemo sa punom posvešćenošću u sprovođenju odluke na celoj teritoriji Kosova“, kazao je Svećlja.

On je pozvao sve građane na Severu Kosova da poštuju zakone, ali i da ne dozvole da njima „manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama“.

Pronađene dve eksplozivne naprave u Zvečanu

U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, potvrđeno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova saopštio da je „izvršen napad eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.

Kosovska policija regiona Sever obaveštena je ovog jutra da su u Zvečanu u zgradi „INTEL“, razbijena vrata.

Na lice mesta odmah je izašla patrola policijske stanice i ostale relevantne jedinice istražne i forenzičke, i utvrdila da je na pomenutom objektu razbijeno jedno staklo od izloga.

Kako su potvrdili iz regiona Sever, unutar objekta primećena je jedna neeksplodirana ručna granata, crne boje, nepoznate marke.

O slučaju je obavešten EOD tim koji je izašao na lice mesta u 09.55.

„Nakon izvršene kontrole objekta pronađene su dve eksplozivne naprave, koje je tim EOD potom i uništio.

O slučaju je obavešten nadležni tužilac koji je slučaj klasifikovao kao neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Istraga je u toku, poručili su iz policije regiona Sever.

KP: Požar u Zubinom Potoku zahvatio prostorije kosovskog MUP-a, na zgradi „Intela“ razbijena vrata

Postoji sumnja da je požar, koji je sinoć izbio u zgradi Opštine Zubin Potok, zahvatio prostorije centra kosovskog MUP-a i biblioteku Doma kulture “Stari Kolašin”. Ujedno, jutros su razbijena vrata na zgradi „Intela“, gde je inače smešten Centar za registraciju vozila, saopšteno je iz Kosovske policije.

Informacije u vezi sa požarom, koji je sinoć oko 01.05 izbio u zgradi Opštine Zubin Potok, policija je dobila od radnika obezbeđenja, javlja „Kontakt plus“.

“Prema prvim informacijama, pretpostavlja se da je požar zahvatio prizemne prostorije zgrade, i postoji sumnja da je zahvatio prostorije centra MUP-a Kosova i biblioteku Doma kulture”, navodi se u saopštenju portparola Kosovske policije za region Sever, poručnika Branislava Radovića.

U saopštenju se dodaje da je požar lokalizovan oko 02.00 iza ponoći.

Na snimku koji je za Kossev dostavio Zubin Potok INFO moguće je videti dim kod ulaznih vrata zgrade.

Komandir vatrogasne stanice u Zubinom Potoku Saša Božović rekao je za Kossev da je vatra zahvatila dve kancelarije u zgradi opštine u kojoj, u trenutku izbijanja požara, nije bilo nikog.

Požar je ugašen noćas oko pola tri.

Božović nije mogao da potvrdi šta bi mogao da bude uzrok požara, navodeći da će to da utvrde nadležni inspektori.

Komentari

Vaš komentar