Svećlja: Kosovska policija spremna da osigura red i bezbednost širom Kosova

Vesti 22. nov 202207:40 8 komentara
KoSSev

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja pozvao je građane Kosova na „solidarnost i saradnju sa institucijama“, te kazao da je Kosovska policija „spremna da osigura red i bezbednost širom Kosova“. Ujedno je optužio „pristalice i zaposlene u Srbiji“ za širenje dezinformacija koje, kako tvrdi, za cilj imaju da ih zabrinu i povećaju nesigurnost.

„Dragi sugrađani, bezbednost svih, bez razlike, naša je ustavna i zakonska misija, dužnosti i mandat koji ćemo precizno i odlučno sprovoditi“, naveo je Svećlja u objavi na Fejsbuku, prenosi KoSSev.

Povezane vesti

On je kazao da je Kosovska policija spremna da osigura red i bezbednost širom Kosova, „u bliskoj saradnji sa međunarodnim partnerima i saveznicima“.

„Bliska saradnja među nama, međusobna komunikacija i duh razumevanja olakšavaju realizaciju naše misije“, naveo je Svećlja.

Kosovski premijer Aljbin Kurti prihvatio je predlog SAD o 48-časovnom odlaganju primene odluke kosovske vlade o izricanju kazni vlasnicima KM tablica.

Par minuta nakon ponoći američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer javno je saopštio da je od kosovske vlade zatražio da se kažnjavanje vlasnika vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu koji nisu preregistrovali svoja vozila na RKS odloži za još 48 sati, kako bi se Evropskoj uniji i SAD dozvolilo da se dalje angažuju sa stranama da bi se pronašlo rešenje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se kasno sinoć sa predstavnicima Srba sa Kosovo, poručivši da je „vreme da kao narod pokažemo ozbiljnost i odgovornost i sačuvamo svoja vekovna ognjišta“.

„Zamolio sam ih da se čuvaju, da budu staloženi, da sačuvamo mir i stabilnost, i da na tuđu aroganciju i bahatost odgovorimo onako kako pristojni ljudi uvek odgovaraju – da samo hoćemo da čuvamo svoje i ništa više“, kazao je Vučić na Instagramu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare