Svečani defile policijskih službenika Knez Mihailovom ulicom

Vesti 19. jun 202117:39 9 komentara
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici različitih organizacionih jedinica tog ministarstva danas su, u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, tradicionalno svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana.

Građani koji su se zatekli u Knez Mihailovoj ulici mogli su da čuju zvuke marševa „Pozdrav Beogradu“, „Diksi parada“, „San Angelo“, „Aleksandar“, „Miloš Veliki“, „Jakov Nenadović“, „Marš na Drinu“ i „Kraljeva garda“, a posebnu pažnju najmlađih izmamili su konjanici, navodi se u saopštenju MUP-a.

TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Svečani defile pridružio se taktičko-tehničkom zboru pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu, na kome su građani imali priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koja policija koristi u svom radu, dodaje se.

Program je, kako navode, posebno prilagođen najmlađim sugrađanima, koji su uz druženje sa policajcima i igru, imali priliku da nauče osnove bezbednosti i upoznaju se sa ulogom policije.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare