„Rođendanska“ svečana akademija SNS bez Nikolića, Vučić obećao izbornu pobedu

Vesti 27. nov 202117:49 > 21:42 140 komentara

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je građanima koji nisu uspeli da uđu u beogradsku Štark arenu, u kojoj se održala svečana akademija povodom 13. rođendana stranke, a koja je počela intoniranjem himne "Bože pravde", da će ovo biti poslednji izbori na kojima predvodi SNS, ali im je obećao izbornu pobedu i bolju budćnost za njihovu decu.

Vučić je uoči početka svečane Skupštine SNS građanima poručio da će svako od njihovih mesta posetiti u narednim mesecima. On je izjavio da je osnovni zadatak vladajuće stranke da se „bori za Srbiju i njen narod“.

„Borimo se za svakog običnog čoveka i da pokažemo razliku između pristojne Srbije i onih drugih koji bi da je unište“, poručio je predsednik ispred Štark arene.

On je dodao da je u centru Arene donesena mašina – „Radiša“, koja je služila za gradnju puteva i pruga.

On je rekao da je na današnjoj skupštini stranke, doneta odluka da dokle je SNS na čelu Srbije – država će voditi samostalnu i nezavisnu politiku i samo u interesu svog naroda. Prema njegovim rečima, Srbija je na evropskom putu, ali nije okrenula leđa svim prijateljima kada je bilo teško.

„Zato Srbija danas može da dobije najnižu cenu gasa u Evropi i zato može da računa na pomoć i podršku po pitanju Kosova i Metohije“, rekao je Vučić.

Dodao je da se Srbija ni pod kakvim protiscima neće odricati prijateljstva sa Rusijom ni sa Kinom.

TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

Vučić je naveo da je posebno ponosan što ima priliku da vidi mlade ljude u politici, koji su na političkoj sceni Srbije gotovo ne sreću, navodeći da je SNS uspela da izgradi mlade ljude koji imaju želju da urade mnogo za svoju zemlju.

„Naša zemlja je danas bolje povezana nego što je ikad bila“, rekao je Vučić, navodeći da se trenutno gradi deset auto-puteva i brzih saobraćajnica i dodao je da je izgradjeno više bolnica nego za prethodnih 50 godina.

Predsednik je kazao da Srbija jača vojsku kako više „niko ne bi mogao da nas ponižava kao devedesetih i dvehiljaditih godina“.

Na svečanoj akademiji govorilo je petoro ljudi iz različitih delova Srbije – Sara Pavkov, Milica Vuković, Bratislav Lazić, Anastasija Dimitrijević i Milica Nikolić – koji su preneli svoja iskustva kako su im se poboljšali životi zahvaljući politici koju je vodila SNS.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Glumac Lazar Ristovski podsetio je da su, kada je poslednji put pre nekoliko godina bio na bini u Areni, SNS i Vučić ubedljivo pobedili.

Tako će biti i u budućnosti, rekao je Ristovski.

Na svečanoj akademiji povodom 13 godina od osnivanja SNS nije bilo njenog osnivača i prvog predsednika Tomislava Nikolića. Tu su bili koalicioni partneri SNS, lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i funkcioneri te stranke, kao i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, predstavnici Srpske liste, kao i članovi Vlade Srbije

Podsetimo, ranije danas na Novom Beogradu uočen je veliki broj autobusa i brojni građani koji su iz unutrašnjosti Srbije došli na izbornu skupštinu SNS u Beogradu.

Danas je iza zatvorenih vrata održana izborna skupština SNS.

Iako je odbio da se ponovo kandiduje za mesto predsednika stranke, Aleksandar Vučić ostaje na čelu SNS do izbora koji bi trebalo da budu održani 3. aprila sledeće godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare