Sve o vakcinama protiv kovida-19 koje će biti dostupne u Srbiji

Vesti 15. jan. 202113:29 > 20. jan. 2021 21:2834 komentara
Podeli:
vakcina, vakcinacija
Izvor: Tanjug/ Rade Prelić

Vakcinacija protiv kovida-19 u Srbiji zvanično je počela 24. decembra prošle godine, a dosad su stigle tri vakcine – Fajzer/Biontek, Sputnjik V i Sinofarm.

Građani Srbije imaju mogućnost da se putem portala e-uprava prijave za dobrovoljnu vakcinaciju, uz opciju da odaberu jednu od pet vakcina koje se nalaze u ponudi.

To su američko-nemačka vakcina Fajzer/Biontek, ruska Sputnjik, kineska Sinofarm, britanska Oksford-AstraZeneka i američka Moderna.

Da bi građani Srbije bili u mogućnosti da se vakcinišu svim ponuđenim vakcinama, potrebno je da Agencija za lekove i medicinska sredstva potvrdi bezbednost, efikasnost i kvalitet i izda dozvolu za njihovu upotrebu.

Kako je navedeno na portalu e-uprava, oni koji su se već prijavili mogu da povuku prijavu ili da u bilo kom trenutku promene odluku o tome koju vakcinu žele da prime.

U nastavku možete pogledati uporedni pregled svih pet vakcina koje će biti dostupne u Srbiji, sa podacima o načinu pravljenja, efikasnosti, čuvanju i distribuciji, kao i o cenama.

Vakcine
Izvor : N1 / Lazar Lazić

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar