Švarm: Kao da je hapšenje Hrkalović odvraćanje pažnje ili kontrola štete

Vesti 16. okt 202114:43 > 17:12 14 komentara

Novinar nedeljnika Vreme Filip Švarm izjavio je u Novom danu da "kad pogledamo slučaj Jovanjica, vidimo da je reč o jednom ogromnom skandalu". "Da je iza prvooptuženog u tom slučaju stao čitav džrvani vrh, čini se da je i sam režim svestan skandala u vezi sa Jovanjicom, da je hapšenje Hrkalović na neki način odvraćanje pažnje, u Jovanjicu se previše ušlo. Kao da je hapšenje Dijane Hrkalović vađenje štete ili kontrola štete, to možemo da kažemo", kaže on.

Kako je rekao, hapšenje Dijane Hrkalović ga nije iznenadilo, kao što veruje da „nikog nije iznenadilo u Srbiji“.

„Ako pogledamo jedan dobar period iza nas, govorim o godinama, i pogledamo kakva je bila uloga Hrkalović, od svega što su pisali tabloidi, što su govorili predstavnici, sva njena pozivanja na saslušanje u svojstvu građana i ovo poslednje od pre nekoliko dana, to se očigledno pripremalo“, kaže on.

Povezane vesti

Počelo je, ističe, od toga da je Vladimir Rebić prvi direktor policije u Srbiji koji je odveden na poligraf.

„Kako je tamo otišao, bila je dovoljna jedna izjava Predraga Koluvije njegovom advokatu Vladimiru Đukanoviću, o tome da mu je čitav slučaj Jovanjica napakovan i to je bilo dovoljno da direktor policije ode na poligraf. Onda smo od urednika Informera, a posle i od predsednika čuli kako se Rebić branio na poligrafu – ne znam, ne sećam se… Mislim da je to jedno veliko poniženje, ne samo za Rebića, nego i za policiju“, kaže Švarm.

Dodaje da se Rebić očigledno nalazi pod nekim velikim pritiskom.

„On je stao da zaštiti svoje inspektore koji su radili slučaj Jovanjica i na kraju se očigledno čovek povukao neko vreme i nije bio tu. To što on kaže da nije upućen u hapšenje Hrkalović govori o situaciji u MUP, da se ne rukovodi MUP-om u skladu sa zakonom, nego sa nekog drugog mesta, u skladu sa nekim političkim interesima“, kaže Švarm.

Prema njegovim rečima, sva tri slučaja (Jovanjica, Belivuk i prisluškivanje), „vode se kao jedna afera koja ima za cilj da pokaže kako protiv predsednika i njegove porodice postoji jedna zavera“.

„Kad slušamo zvaničnike, ta zavera ne dolazi samo iz Srbije ili iz MUP, nego iza toga stoje i neki strani faktori“, kaže on.

Prema njegovim rečima, „kad pogledamo slučaj Jovanjica, vidimo da je reč o jednom ogromnom skandalu“.

„Da je iza prvooptuženog u tom slučaju stao čitav džrvani vrh, čini se da je i sam režim svestan skandala u vezi sa Jovanjicom, da je hapšenje Hrkalović na neki način odvraćanje pažnje, u Jovanjicu se previše ušlo. Kao da je hapšenje Dijane Hrkalović vađenje štete ili kontrola štete, to možemo da kažemo“, kaže on.

Kako je rekao, kad pogledamo kako se odvijao slučaj Koluvija, „možemo da vidimo da je pravosuđe za ovu vlast jedan čist režim“.

„MUP je postao javno privatno partnerstvo SNS“, kaže on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare