Svakog ponedeljka u oktobru uz list Danas: Poklon knjige Latinke Perović

Vesti 27. sep 202210:01
Izvor: Promo/Danas

Zbog velikog interesovanja, svim vernim čitaocima štampanog izdanja, list Danas je pripremio poklone i tokom oktobra.

Kako je saopšteno, svakog ponedeljka, uz novo izdanje Danasa, kao i tokom septembra, čeka vas i poklon knjiga – deo iz knjige Dominanta i neželjena elita, Latinke Perović.

Već u ponedeljak 3. oktobra počinju sa Markom Nikezićem prvi deo, a drugi deo Latinkine analize Nikezića biće dostupan 10. oktobra.

Drugu polovinu meseca Danas je rezervisao za Ivana Stambolića i Ivana Đurića koji se očekuju 17. oktobra, potom knjižicu o Milovanu Đilasu i Slobodanu Iniću možete uz Danas dobiti u ponedeljak 24. oktobra.

Knjiga Latinke Perović „Dominantna i neželjena elita“ počinje Dobricom Ćosićem, a završava se Radomirom Konstatinovićem. U beleškama o intelektualnoj i političkoj eliti u Srbiji u 20. i 21. veku autorka predstavlja 13 portreta ključnih ličnosti koje su na različite načine obeležile epohu komunizma i zakasnele demokratske tranzicije.

Rascep među ličnostima okupljenim u knjizi je izraz nikada rešene dileme kuda će Srbija krenuti, ističu recenzenti.

„Knjiga je dragocena slika srpskog društva, njegove istorije, politike, dominantnih ideologija i dilema. Ova knjiga je nezaobilazna literatura za svakoga ko bude želeo da pronikne u najdublje kontroverze srpske prošlosti i sadašnjosti, da razume dominante tokove, kontinuitete i diskontinuitete. Ona govori o potencijalima srpskog društva i o njegovim ograničenjima, slika je svih naših otvorenih i zatvorenih vrata. Gorka je, ali ostavlja nadu. U prvom redu, jer pokazuje da je u srpskoj nedavnoj prošlosti alternative uvek bilo.“

Komentari

Vaš komentar