Vučićeva savetnica imenovana za članicu Saveta FDU

Vesti 06. dec 202116:01 > 16:04 54 komentara
Nova.rs/Nemanja Jovanović

Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević imenovana je za članicu Saveta Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, a prenosi Nova.rs, ta odluka usvojena je 2. decembra na sednici Vlade Srbije. U isto vreme, sa te pozicije je razrešena Tamara Vučković Manojlović, koja je inače upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Ovo će Suzani Vasiljević biti peta funkcija, a na nju je postavljena na predlog osnivača.

Vasiljević je inače najbliža saradnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Njihova saradnja počela je još 2012. godine, u vreme kada je on obavljao funkciju ministra odbrane.

Osim što je savetnica za medije predsednika države, ona je i članica Nadzornog odbora Er Srbije. Od 2019. godine je i članica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

Kada je postavljena na tu funkciju, ona je izjavila da je imenovana na predlog Košarkaškog saveza Srbije.

„Imenovana sam sa idejom da na Svetskom prvenstvu košarkaše, njihov ugled i uticaj, kao i u ostalim sportskim takmičenjima, iskoristimo za promociju Srbije i da ih uključimo u sve marketinške aktivnosti koje za cilj imaju podizanje ugleda zemlje u svetu. Funkciju obavljam bez ikakve nadoknade“, navela je tada Suzana Vasiljević za Insajder i istakla da joj je to velika čast.

Krajem aprila ove godine, postavljena je i za članicu Upravnog odbora Beogradske filharmonije.

U njenoj biografiji, između ostalog, piše da je studirala novinarstvo i germanistiku u Berlinu i filmsku i televizijsku kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare