Lavrov sa Dačićem: Podrška rešenju za Kosovo koje za Srbiju bude prihvatljivo

Vesti 01. jun 202108:37 17 komentara
Sergej Lavrov
Tanjug / AP, Pavel Golovkin

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić susreo se tokom zvanične posete Moskvi sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

„Tokom razgovora u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, sagovornici su izrazili spremnost da nastave da doprinose daljem razvoju strateških odnosa dve zemlje kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Pročitajte još:

Navedeno je da je razgovarano o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji u regionu, kao i dešavanjima na globalnoj političkoj sceni.

„Ministar Lavrov još jednom je podvukao da će Ruska Federacija nastaviti da pruža podršku Republici Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i da će prihvatiti rešenje za Kosovo i Metohiju koje za Srbiju bude prihvatljivo“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je Lavrov informisao o predstojećem sastanku Vladimira Putina i Džoa Bajdena u Ženevi.

Dačić je istakao je da je parlamentarna diplomatija snažan mehanizam za saradnju i unapređenje odnosa, te saopštio da je „nakon uspešnih razgovora sa predsednicima Državne dume Vjačeslavom Volodinom i Saveta Federacije Valentinom Matvijenko spreman da uloži sve napore u jačanje ove saradnje, naročito u okviru rada Komisije za saradnju dva parlamenta, čije se naredno zasedanje planira do kraja godine“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare