Sudski savet Kosova: Predsednica Osnovnog suda u Mitrovici vratila se na posao

Vesti 12. maj 202217:55 0 komentara
Sudnica, sudija, suđenje, sud,
Shutterstock (Ilustracija)

Predsednici Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljani Stevanović ukinuta je mera suspenzije, potvrdio je Sudski Savet Kosova, prenosi "Kossev".

U saopštenju Sudskog saveta objašnjava se da je ova odluka ukinuta nakon što je savet odobrio sporazum postignut između Stevanovićeve i Istražnog veća kojim je disciplinski predmet zatvoren.

Povezano

Savet je dodao i da, što se tiče nove disciplinske mere postignute ovim sporazumom ne može da se izjasni, jer rokovi za obaveštenje nisu istekli.

O povratku Ljiljane Stevanović na posao juče je inicijalno pisao Klan Kosova, pozivajući se na potvrdu predsednika Sudskog saveta Kosova Aljberta Zogaja, piše „Kossev“.

Ljiljana Stevanović suspendovana je sa posla 24. marta ove godine nakon što je prisustvovala sednici Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije koju je sazvao predsednik Aleksandar Vučić, u ponedeljak, 22. marta u Beogradu.

Podsetimo, suspenzija predsednice Osnovnog suda zbog toga što je prisustvovala sastanku u Beogradu naišla je krajem marta na protest u severnom delu Mitrovice, a koji je prvobitno trebalo da bude protest Srba zbog neodržavanja srpskih izbora na Kosovu.

Tada je ministar u Vladi Kosova, Goran Rakić, saopštio da su se sve srpske sudije u mitrovičkom regionu „samosuspendovale“ radi podrške svojoj koleginici Stevanović.

Kako je tada najavio, oni i neće odlaziti na posao, sve dok se predsednica Ljiljana Stevanović, ne vrati na svoje radno mesto.

Međutim, prištinski mediji su još početkom aprila meseca javili da su se srpske sudije vratile na posao.

KoSSev se s ciljem potvrde ovih navoda obratio Osnovnom sudu u Mitrovici koji do dan danas nije odgovorio na upit.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!