Suđenje za nesreću u Nišu 25. marta, tužilaštvo traži maksimalnu kaznu

Vesti 19. mar 202116:41 > 16:49
Izvor: N1

Sudjenje 19-godišnjaku optuženom da je 4. januara ove godine automobilom "audi" na Bulevaru Medijana u Nišu usmrtio dva pešaka starosti 12 i 48 godina, počeće 25. marta u Osnovnom sudu u Nišu, saopštio je portparol tog suda Vladimir Rakonjac.

Povezane vesti:

Osnovno tužilaštvo u Nišu zatražilo je da okrivljenom bude izrečena maksimalna kazna za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a ona iznosi osam godina zatvora.

Tužilaštvo je zatražilo i da okrivljenom bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom u trajanju od pet godine posle izdržane kazne.

Veštačenjem je utvrdjeno da je vozač, pri brzini od najmanje 131 kilometar na čas, izgubio kontrolu nad „audijem“, izleteo sa kolovoza i na pešačkoj stazi udario dva pešaka.

Od siline udara 12-godišnji dečak je preminuo na licu mesta, a njegovo telo pronađeno je desetak metara dalje od mesta nesreće, prebačeno preko ograde JKP „Naisus“.

Drugi pešak je preminuo ubrzo nakon nesreće, na putu ka Kliničkom centru u Nišu.

Gradjani Niša, ogorčeni zbog bahate vožnje vinovnika nesreće, četiri puta su protestovali i tražili da se pooštre kazne za vozače koji ne poštuju ograničenja brzine i druge saobraćajne propise.