Suđenje za nelegalnu gradnju policajcu odgovornom za Savamalu, negirao krivicu

Vesti 27. jun 202213:25 > 13:587 komentara
Podeli:

Danas je počelo suđenje Goranu Stamenkoviću, bivšem šefu smene u bogradskoj policiji u noći rušenja u beogradskom kvartu Savamala. Kako javlja reporter N1, gotovo dva sata je trajalo ispitivanje Stamenkovića. On se pred sudom izjasnio da nije kriv za delo za koje je optužen - nelegalnu gradnju objekata.

Rekao je da su radovi bili završeni pre 2013. godine, kao i da je prema tadašnjim propisima, država bila dužna da legalizuje objekte koji se prijave za legalizaciju. Dodao je da je njegov objekat jedan od pet miliona nelegalnih u našoj zemlji, kao i da nije investitor dela objekta, već njegova supruga, koja je prema njegovim rečima, pozajmila za to novac od svog oca.

Povezane vesti

Međutim, tužilaštvo kaže drugačije. Bilo je pitanja u vezi sa tim kakve je radove izvodio u periodu od 2017. do 2020. godine, na šta je on odgovorio da su to bili radovi koji su se odnosili na pomoćne objekte. Ponovio je da je čitav objekat izgrađen u periodu do 2013. godine.

Odbrana je predložila kao svedoke 10 visokih zvaničnika, a među njima su Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka u MUP-u Srbije, nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, nekadašnji direktor policije Vladimir Rebić, ali i bivši direktor EPS-a Milorad Grčić.

Kako tvrde odbrana i Stamenković, oni su mu garantovali da će ceo objekat biti legalizovan u zamenu za preuzimanje odgovornosti za dešavanja u Savamali kada su ilegalno porušeni objekti u toj ulici.

Sudija je doneo odluku da se kao svedoci pozovu članovi njegove porodice, kao i izvođači radova, a da će naknadno doneti odluku o pozivanju svedoka koji su bili visoki funkcioneri policije u to vreme.

On je, svedočeći o dešavanjima u Savamali, rekao da je dobio direktno od svojih pretpostavljenih naređenje da prizna krivicu, odnosno da preuzme odgovornost, što je na kraju i učinio.

Posle toga, on je kao jedini odgovorni osuđen za to što se dešavalo u toj noći.

Izvor : N1

Kaže da kada je shvatio da neće biti ništa od onoga što mu je obećano, onda je odlučio da „izađe“ u medije.

Nastavak ovog postupka zakazan je za 13. septembar, a do tada treba da se donese odluka o eventualnom svedočenju tadašnjih visokih funkcionera policije.

Komentari

Vaš komentar