Suđenje Goranu Papiću – Rebić svedočio, Stefanović se nije pojavio u sudnici

Vesti 23. maj 202213:43 > 16:18 0 komentara

Suđenje bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Goranu Papiću nastavljeno je u Višem sudu u Beogradu. Iako je trebalo da svedoči, na sudu se nije pojavio aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović je bio pozvan da posvedoči šta je znao o slučaju vraćanja blindiranog automobila Marku Miljkoviću, inače drguom čoveku klana Veljka Belivuka.

Kako je rekao sudija, Stefanović po svemu sudeći nije dobio poziv, jer sudija nije imao povratnicu koja bi potvrdila da mu je poziv i uručen.

Povezane vesti:

Na to je odbrana reagovala burno, advokat je rekao da je neverovatno da ministar odbrane nije znao da će se nastaviti suđenje i da je jedan od svedoka, javlja reporter N1.

Pozivu za svedočenje odazvali su se nekadašnji direktor policije Vladimir Rebić, nekadašnji načelnik UKP Dejan Kovačević, kao i načelnik Drugog odeljenja UKP-a Zoran Kovačević.

Zoran Kovačević je rekao da je postojalo nepisano pravilo da se blindirana vozila ekspresno vraćaju ljudima ukoliko postoji opasnost za njihovu bezbednost. Potvrdio je da je u roku od sat vremena nakon što je Miljković priveden stigao poziv od Milenka Munižabe, tadašnjeg načenika UKP-a, koji mu je, svedoči, rekao da je iz MUP-a stiglo naređenje da se vozilo vrati, ali mu nije objasnio ko je to naredio.

N1

Rebić je rekao da je za Papića smatrao da je lično obezbeđenje Stefanovića, i da ga nije smatrao nekim ko ima preveliki uticaj van funkcija koje su mu bile dodeljene. Kako je rekao, za slučaj privođenja saznao je iz medija.

Nastavak postupka zakazan je za 14. jun, kada bi Stefanović trebalo da dođe Palatu pravde. Papić se podsećamo, sumnjiči za trgovinu uticajem, odnosno da je naredio da se Marku Miljkoviću, mimo propisa, vrati blindirani BMW.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!