Završeno ročište na suđenju Belivukovoj grupi, u sredu izjašnjavanje o krivici

Vesti 05. jul 202215:04 > 21:306 komentara
Podeli:

Današnje ročište na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu završeno je, optužnica je pročitana ispočetka, jer je predmet Miljković spojen sa ostalima. Ovo je treći put da se optužnica čita ispočetka. Izjašnjavanje o krivici će biti sutra.

POVEZANE VESTI

Novi advokati Marku Miljkoviću su bračni par Vlada Petrović i Gordana Božilović, potvrdili su advokati novinarima ispred Specijalnog suda. Oni će braniti i Belivuka.

Petrović je medijima ispred suda rekao da će osporavati dokaze pribavljene na nezakonit način. Pojasnio je da pod tim podrazumeva aplikaciju Skaj.

Sredinom juna, kada je održano poslednje ročište pročitano je 50-ak strana u dva navrata, prvi put u odsustvu prvooptuženog Veljka Belivuka, koji se, kako je rekao tada, nije osećao dobro, da bi kasnije tih pedesetak stranica čitano i pred njim.

Optužnica tereti Veljka Belivuka, njegovog najbližeg saradnika i još 28 osoba za pet teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja,

Optužnica se većinski temelji na porukama koje su članovi Belivukove grupe razmenjivali preko aplikacije za zaštićenu komunikaciju „skaj“, a koju je dešifrovala francuska policija i dostavia srpskoj. Postoje i svedočenja članova grupe koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom.

Početkom juna potvrđena je i druga optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i još deset osoba za dva teška ubistva.

Komentari

Vaš komentar