Suđenje Belivukovoj grupi: Georgiev i Vučeljić negirali krivicu, priča o bunkeru

Vesti 20. okt 202212:01 > 19:32 1 komentar
N1

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje optuženoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, a odbranu su nastavila dvojica optuženih, koji su negirali da su izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret, kao i da su članovi organizovane kriminalne grupe.

Optuženi Vlade Georgiev negirao je da je svoju kuću u Tršiću stavio na raspolaganje Veljku Belivuku.

Povezane vesti

Rekao je da nije prodavao drogu i da u periodu od 1. januara 2019. do 4. februara 2021, koji se navodi u optužnici, nije držao nikakvo oružje, niti municiju. Dodao je i da nije bio član grupe Principi.

U sudnici optuženi Aleksandar Vučeljić je rekao da jeste član Partizanove navijačke grupe „Pincipi“, čiji je vođa bio Veljko Belivuk, kao i cele južne tribine, a da je sa njim dobar prijatelj i da se poznaju 10 godina. Rekao je dalje „bilo je i lepih stvari na Partizanovom stadionu, jer su navijači organizovali mnogo humanitarnih akcija“. Inače, na stadionu je imao svoju poslovnu kancelariju i na toj adresi registrovanu firmu.

Za „bunker“ na Partizanovom stadionu kaže da je to restoran sa nekada najlepšom baštom, a koji je vremenom postao smetlište prepuno komaraca i zmija, a koji su upravo navijači uredili, da se posebno koristio da se odatle prate utakmice i organizuju proslave u vreme korone kada publika nije bila dozvoljena na stadionu.

Takođe, Vučeljić je negirao da se u tom „bunkeru“ prema navodima tužilaštva dogodilo mučenje i silovanje prethodno otetog Ilije Spasića, o kom je govorio kao o beskućniku koji je spavao u olupini automobila, nije se kupao ni presvlačio niti nije imao novac za hranu.

U jednom trenutku došlo je do polemike u sudnici, kada je optuženom pitanja počela da postavlja punomoćnica porodice ubijenog Gorana Veličkovića. Predsednica sudskog veća je dopustila pitanja, optuženi je želeo da odgovara, ali mu je njegov branilac više puta sugerisao da to ne čini i čak zapretio da će mu otkazati punomoćje ukoliko ga ne bude poslušao.

O „Skaj“ aplikaciji niko od okrivljenih danas nije želeo da govori, niti da odgovara na pitanja tužilaštva. Razlog za to je verovatno taj što sudsko veće još nije donelo odluku da li će se „Skaj“ tretirati kao dokaz ili ne.

Većinom su okrivljeni govorili kratko, a najviše o restoranu koji se nalazi na stadionu, a koji se u optužnici označava kao bunker. Navodili su da je tamo veliki broj ljudi boravio svakodnevno, da nije bio skriven, te da bi se moglo lako primetiti da su pojedinci tamo mučeni i da je prodavana droga, da su istiniti navodi optužnice. Takođe pojedini okrivljeni su govorili o navodno lošem tretmanu i mučenju od strane policije prema njima kada se dogodilo hapšenje.

U nekoliko navrata za reč su se javljali i optuženi Belivuk i Marko Miljković, koji su ranije izneli svoje odbrane, a danas uglavnom da daju komentar ili sugestiju predsednici suda ili da postave pitanja okrivljenima.

Suđenje se nastavlja u petak, kada će preostali okrivljeni iznositi svoju odbranu.

Podsetimo, ovoj kriminalnoj grupi se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Inače, sud je u junu potvrdio novu optužnicu, drugu po redu, kojom se oni terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, a prvom im se na teret stavljaju ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare