Sud u Nišu odlučuje o 60 zahteva učesnika protesta i 20 zahteva policije

Vesti 30. dec 202112:52 0 komentara
Niš, blokada, saobraćaj
N1

Prekršajnom sudu u Nišu stiglo je 60 zahteva građana za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima koje im je uručila policija zbog, kako je navedeno u tim nalozima, kretanja kolovozom tokom ekoloških protesta u suprotnosti sa Zakonom o saobraćaju, saznaje agencija Beta od predsednika Prekršajnog suda u Nišu Mišela Markovića.

Tom sudu, dodao je Marković, dostavljeno je i 20 zahteva Policijske uprave Niš za pokretanje prekršajnog postupka protiv građana koji su učestvovali u organizaciji skupova koji nisu bili najavljeni i zbog blokade saobraćajnica.

„Od 60 zahteva za sudsko odlučivanje koji su nam do sada stigli, 44 su podneli stanovnici Aleksinca, a 16 je stiglo od Nišlija“, izjavio je Marković.

Prema njegovim rečima, sudijama su prosleđeni nalozi i u toku je njihova provera.

„Ukoliko su u redu, pokreće se postupak, zovu se okrivljeni i traži se dokazi od policije. Ukoliko su nepotpuni traži se da ih policija dopuni“, kazao je Marković.

On je podsetio da za nepropisno kretanje kolovozom Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje kaznu od 5.000 dinara, a za organizovanje okupljanja bez prijave nadležnom organu Zakon o javnom okupljanju predviđa kaznu od 100.000 do 150.000 dinara.

Među građanima Niša koji su dobili prekršajni nalog zbog kretanja po kolovozu tokom ekoloških protesta nalaze se i dekan Pravnog fakulteta Goran Obradović, profesorka Ekonomskog fakulteta i funkcionerka Dveri Tamara Milenković Kerković i profesor Fakulteta zaštite na radu Slobodan Milutinović.

Prekršajni nalozi su uručeni i predsednici niškog odbora Stranke slobode i pravde Jeleni Milošević i predsedniku Gradskog odbora Narodne stranke đorđu Stankoviću.

Među Aleksinčanima koji su učestvovali u ekološkim protestima ima i onih koji su dobili po dva prekršajna naloga, za oba dana protesta – 4. i 11. decembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!