Sud odlučio da Vučićević mora da plati ukupno 140.000 dinara Bošku Obradoviću

Vesti 26. maj. 202110:048 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Viši sud u Beogradu kaznio je glavnog urednika tabloida Informer Dragana J. Vučićevića sa 80.000 i 60.000 dinara, na osnovu tužbi predsednika Dveri Boška Obradovića, saopštio je taj pokret.

Vučićević je sa 80.000 dinara kažnjen zbog navoda da je Obradović „naredio žestoke napade na Aleksandra Vučića kako bi mu izazvao srčane smetnje sve dok ne umre“, a sa 60.000 dinara kažnjen je zbog povrede ugleda i časti Obradovića, za koga je Informer tvrdio da je „na tajnom sastanku obećao Amerikancima da će ako dođe na vlast priznati Kosovo“.

„U pet sudskih procesa koje sam inicirao, Dragan J. Vučićević je postao sudski dokazani lažov, a zamislite koliko je još sličnih sudskih postupaka protiv istog“, rekao je Obradović.

On je upitao koliko još presuda treba da bude „da bi svima postalo jasno da Informer nije normalna dnevna novina, već najcrnje propagandno glasilo vladajuće stranke, koje se svakodnevno obračunava sa političkim protivnicima vlasti, koristeći sva moguća nedozvoljena i protivzakonita sredstva, kao što ove presude pokazuju“.

Obradović je istakao da su razmere „laži, kleveta i bezočne negativne kampanje“ protiv lidera opozicije „u ovom medijskom odboru Srpske napredne stranke prešle sve granice“.

On je naglasio da je najvažnije da posle smene vlasti „moraju da odgovaraju ne samo njeni najviši funkcioneri koji su upleteni u niz kriminalnih i koruptivnih afera i pljački državnog budžeta, već i ovakve najvernije njihove sluge u svetu novinarstva, kao što je Dragan J. Vučićević, koje medijskim lažima održavaju na vlasti jedan nedemokratski i kriminalni politički sistem“.

Komentari

Vaš komentar