Odlukom o muzici u bašti nezadovoljni i ugostitelji i stanari Cetinjske i Zetske

Vesti 07. sep 202114:21 > 14:48 43 komentara
kafić trg republike beograd n1
N1

U Beogradu bi danas trebalo da stupi na snagu odluka gradskih vlasti da svi ugostiteljski objekti mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22 sata, a petkom i subotom do 23 sata. Kako se navodi u odluci Skupštine grada, restorani mogu da emituju muziku unutar objekta, ali da ona mora da bude prilagođena tako da se ne čuje u bašti. Ova odluka, kako je pojasnio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, važi za čitav grad, osim za tri zone koje obuhvataju Skadarliju, Adu Ciganliju i priobalje. Na te zone, koje su važne za turizam grada, primenjivaće se novi Zakon o buci koji je u proceduri.

Ugostitelj Đorđe Stajkić je ocenio za N1 da nije pravo vreme za navedene mere.

„Mi ugostitelji izgleda da smo prokuženi i obeleženi kao neprijatelji broj 1 ovog grada i ove zemlje. Mislim da je ovo još jedna mera koja nas udara po glavi na jedan nekorektan i nefer način. Cetinjska ulica, gde je krug lokala koji navodno pravi najveći problem, inače nam je dozvoljen rad do ponoć. Muzika u bašti da li je do jedanaest ili dvanaest, zaista ne vidim kakvu će razliku to da napravi“, rekao je Stajkić.

Smatra da su nadležni mogli da ih „puste“ da odrade letnju sezonu i skupe dovoljno sredstava da plate zakupe, plate i poreze.

Biljana Metlaš iz Udruženja „Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku“ je izjavila da nisu zadovoljni poslednjom odlukom.

„Ovim gradom upravljaju isti ljudi koji upravljaju i 2016. godine kada je počela naša borba za miran san, borba protiv buke. Za pet godina oni su uspeli da donesu odluku, koja je kao i odluka o radnom vremenu u Cetinjskoj i Zetskoj, na neki način diskriminišuća. Naime, ovim ponovo nagrađuju ljude koji u ovom gradu prave najveći problem po pitanju buke, koji imaju najveći broj prekršaja, a kažnjavaju one ugostitelje koji su možda radili u skladu sa propisima, koji su uložili novac u izolaciju klubova“, smatra Metlaš.

Celo gostovanje možete pogledati u okviru emisije N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare