Studenti FON-a treći na svetu u rešavanju studije slučaja

Vesti 12. sep 202112:22 0 komentara
N1

Studenti Case Study Club-a FON-a Milena Gatić, Luka Poljak, Luka Lugonjić i Aleksa Savić pod mentostvom prof. dr Vesne Damnjanović i Vladimira Stojiljkovića osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja "Asian Business Case Competition" u Singapuru u oblasti održivog poslovanja za građevinsku inudstriju. Takmičenje je održano onlajn, u periodu od 17. jula do 11. septembra.

Organizator takmičenja bila je Nanjang poslovna škola sa Nanjang univerziteta iz Singapura, prenosi RTS.

Takmičenje je obuhvatilo edukativni deo kroz radionicu, prelimenarne runde takmičenja, polufinale i finale. Učestvovalo je preko 60 timova iz celog sveta dok su u finalu učestvovala tri univerziteta.

Prvo mesto osvojio je Univerzitet Azije i Pacifika a drugo mesto mešoviti tim koji su činili studenti iz Nacionalnog Univerziteta u Singapuru, Oksford Univerziteta, Singapur Menadžment Univerziteta, Kembridž Univerziteta.

Studiju slučaja zadala je singapurska multinacionalna kompanija za trgovinu nekretninama „City Developments Limited – CDL“.

Glavni izazov koji su studenti rešavali je kako kompanija „CDL“ može zadržati svoju vodeću poziciju na tržištu u održivom poslovanju pri izgradnji nekretnina, kroz poboljšanje postojećeg portoflija nekretnina.

Studenti FON-a predložili su strategiju ulaska u segment industrijskog tržišta i razvoj prvog automatizovanog održivog vertikalnog skladišta akvizicijom start-apa „Urbx“. Singapur je predložen kao pilot tržište sa prodajnim i marketing nastupom i na zemlje regiona u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!