Stubovi na novosadskom Limanu ponovo ofarbani u boje trobojke

Vesti 10. sep 202111:0489 komentara
Podeli:
Izvor: Screenshot YouTube/Radio 021

Stubovi zgrade "Park City" na novosadskom Limanu ponovo su ofarbani u boje trobojke, nakon što su građani angažovali molere da ih prekreče.

Kako su za portal 021.rs rekli Limanci, prekrečene stubove do ponoći nije niko dirao, ali kada su se probudili videli su da je na njima novi sloj kreča, ponovo u crveno-plavo-beloj boji.

Povezane vesti

Nepoznati počinioci su se trudili da posao obave brzo, jer se tragovi boje vide po trotoaru i travi.

Zgrada „Park City“ ima više nadzornih kamera, koje sa svih uglova mogu da snime šta se dešava ispred poslovnih prostora, ali izgleda da „noćne molere“ to nije zabrinulo.

Podsećanja radi, građani i korisnici poslovnih prostora su u četvrtak angažovali molere koji su stubove ove zgrade vratili u prvobitno stanje, nakon što su bili ofarbani u boje trobojke. Oslikavanje trobojki na Limanu je deo šire akcije, s obzirom na to da su se pojavile na više lokacija na Limanu.

Niko do sada nije preuzeo odgovornost za farbanje zgrada na Limanu 3 i 4 trobojkama, bez prethodne dozvole stanara. Pojedini građani su naprasno pojavljivanje trobojki na zgradama smatrali provokacijom, jer su oslikane u delu grada u kojem su na izborima za mesne zajednice pobedili nestranački kandidati.

Savet Mesne zajednice Liman 3 podneo je prijavu po pritužbi građana gradskoj upravi i Policijskoj upravi Novi Sad, tražeći da se vandali koji farbaju fasade pronađu i kazne. Ova mesna zajednica je ispred svojih prostorija istakla zastavu Srbije, uz poruku da sada zastava stoji „na mestu na kom treba da bude“.

Gradska vlast nije osudila farbanje fasada bez dozvole stanare, dok je gradonačelnik Miloš Vučević poručio da je zabrinut da nekome smetaju trobojke. Pojedine opozicione stranke u Novom Sadu za oslikavanje trobojki optužile su Srpsku naprednu stranku, što je vladajuća partija odbacila.

Komentari

Vaš komentar