Stojković: Proslava bi bila i psihološki važna, ali i „prst u oko“ predsedniku

Vesti 11. dec 202112:2425 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Profesorka Biološkog fakulteta i članica Skupštine slobodne Srbije Biljana Stojković rekla da je jasno da građani žele da izađu na ulice, jer je u njima probuđena energija.

“Kao Skupština slobodne Srbije, mi podržavamo ovaj bunt građana. Lično mislim da je ovo danas trebala da bude jedna veličanstvena proslava, a ne tačka na bunt. Mislim da bi jedna divna proslava bila i psihološki važna, ali i prst u oko predsedniku koji je pokušavao da se izmigolji iz cele stvari. I te kako smo na početku, ovo je tek jedna mala, dobijena bitka. Ovo nije značilo zaustavljanje onog puta na koji smo krenuli”, rekla je Stojković za Novu S.

Pokret Ekološki ustanak i oko 40 drugih organizacija danas organizuju novu blokadu puteva na 50 lokacija širom Srbije, od 14 do 15 časova. Oni poručuju da ništa nije gotovo sve dok se Rio Tinto ne „protera iz Srbije“. Sa druge strane, Pokret „Kreni-promeni“ saopštio je da neće učestvovati u blokadama jer žele da održe reč pošto je predsednik ispunio zahteve vezane za zakone o eksproprijaciji i referendumu i narodnoj inicijativi.

Komentari

Vaš komentar