Stojković: Ovde ne postoji tačka koja nije pred uništenjem

Vesti 10. apr 202114:45 > 14:563 komentara
Biljana Stojković
Izvor: N1

Profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković rekla je na ekološkom protestu da je ključna reč solidarnost i da u Srbiji ne postoji tačka koja nije pred uništenjem.

„Shvatili smo da samo zajedno možemo i da je ključna reč solidanost. Ona je zaštitila i Aleksandra Obradovića, Mariju Lukić, Milana Jovanovića, ostalo nam je da se pobrinemo za pravdu Stanike Gligorijević, porodice Milivojević čiji je sin nastadiao u Lučanima, za mnoge uzbunjivače koji nam otvaraju oči“, rekla je Stojković.

Ona dodaje da su na protestu frilenseri, lekari „Ujedinjeni protiv kovida“, aktivisti, građani koji imaju svest šta se dešava.

„Ovde ne postoji tačka koja nije pred uništenjem. Da li mi manje volimo svoju decu od Nemaca i Francuza? Oni ne daju Rio Tintu da dođu u njihovu zemlju, da li ćemo im mi dati, da li ćemo im dati reke. Bićemo ovde da naučimo ljude koji su se predozirali vlašću šta se sme, a šta se ne sme. Ja ću kao biolog reći smo vaspitavani da volimo život, a ovo što rade je sve suprotno. Za nas je priroda život, a za njih je profit. Sačuvaćemo našu floru i faunu, ali tek kada shvatimo da nam je najveći problem fauna koja je naselila zdanje koje se nekada zvalo Narodna Skupština. Ovo je naša zemlja, a ne njihov sitan kusur“, kazala je profesorka Stojković.

Sve o protestu čitajte OVDE.

 

Komentari

Vaš komentar