Stojčić: Tramvaj će ići preko Pančevca ako studija pokaže da je to moguće

Vesti 15. jan 202120:34 6 komentara
Pančevački most
N1

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je da će uvođenje novih tramvajskih linija preko Save i Dunava zavisiti od rezultata studija koje pripremaju stručnjaci Građevinskog fakulteta, koji ispituju Stari železnički i Pančevački most.

„Ideja je da se na ta dva mosta, ukoliko mogu da izdrže opterećenje, postojeće konstrukcije prošire za tramvajski saobraćaj, a elaborati treba da daju odgovore na najvažnija pitanja u vezi s tim“, rekao je Stojčić za RTS, prenosi Beoinfo.

On je istakao da se odgovori koji se tiču Starog železničkog mosta odnose na pitanja da li je konstrukcija i dalje stabilna, odnosno da li je moguće da se dodatno optereti.

Pored toga, obaviće se i analiza da li moguće proširiti taj most koji je napravljen za jednokolosečnu prugu, što znači da ne bismo mogli da imamo tramvaj u oba smera, rekao je Stojčić.

Studija za Pančevački most treba da bude urađena ove godine.

„Postoji ideja da se i taj most proširi za tramvajski sistem, odnosno za još jednu traku. Pored budućeg mosta na Adi Huji, za koji je projektovanje u poodmakloj fazi, očekuje nas i rekonstrukcija Pančevačkog mosta, a elaborat koji očekujemo pokazaće da li je proširenje za tramvajski saobraćaj izvodljivo“, istakao je Stojčić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare