Stojčić: Neće biti izgradnje na zelenim površinama u savskim blokovima

Vesti 31. jan 202213:509 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da će nakon sutrašnje javne sednice Komisije za planove Skupštine grada biti prihvaćene inicijative građana koje se odnose na izgradnju u savskim blokovima, kao i infrastrukture za potrebe Plana detaljne regulacije za nekadašnji "Avala film".

„To znači da ni na koji način neće biti moguća bilo kakva gradnja na zelenim površinama u okviru savskih blokova, što će biti i definisano planom detaljne regulacije“, kazao je Stojčić, dodajući da će sutra izbaciti iz plana generalne regulacije taj deo grada, kako ne bi bilo bojazni da će se nešto tako ipak dogoditi.

Druga grupa primedaba tiče se eventualne izgradnje infrastrukture za potrebe plana detaljne regulacije za nekadašnji „Avala film“, naveo je Stojčić napominjući da će i taj deo u planu generalne regulacije biti izbačen.

„Nema nikakve izgradnje ni proširenja Ulice kneza Višeslava iako tema nije bila proširenje tih saobraćajnica zbog ‘Avala filma’, već zbog potreba grada Beograda“, napomenuo je gradski urbanista.

Obrazlažući na sednici Skupštine grada današnju odluku o usvajanju plana strateških i operativnih ciljeva razvoja Beograda za period od 2020. do 2030, Stojčić je naglasio da će taj dokument biti ulazni podatak za nastavak rada na izradi najvažnijeg plana za Beograd, Generalnog urbanističkog plana do 2041. godine.

Govoreći o izmeni i dopuni Plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine, kao i Odluci o izradi plana detaljne regulacije za blok između ulica Vojvođanske, Surčinske i Dušana Vukasovića, Stojčić je rekao da su u pitanju dva jednostavna planska dokumenta.

„U prvom planu, reč je samo o jednoj maloj intervenciji na objektu koji je nekada koristila Vojska Srbije radi nekih tehničkih unapređenja“, istakao je on, napominjući da druga tačka – odluka o izradi plana ima cilj da se mali blok unapredi i da se razreše urbanistički problemi.

Komentari

Vaš komentar