Stojadinović: Suđenje grupi Veljka Belivuka neće početi pre izbora

Vesti 02. apr 202112:01 0 komentara
N1

Kolumnista Ljubodrag Stojadinović izjavio je da optužnica protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka neće biti podignuta u skorije vreme i da suđenje sigurno neće biti zakazano pre predstojećih izbora, jer to ne bi odgovaralo aktuelnim vlastima, na čelu s Aleksandrom Vučićem.

„Ova vlast svakako neće da se bori protiv organizovanog kriminala jer bi to za njih bilo ravno samoubistvu. Hapšenje grupe Veljka Belivuka je populistička igra. Vlast nije ni dirnula u najznačajnije poluge organizovanog kriminala, kao što su pojedinci u izvršnoj vlasti, službama bezbednosti i vlasnici kapitala“, rekao je Stojadinović agenciji Beta.

Dodao je da će vlast pokušati da napravi kompromis s glavnim ljudima iz grupe Veljka Belivuka i da optužnicu podigne protiv „manje zanačajnih“ pripadnika tog klana.

„Vlast neće dozvoliti da se naruši sistem, jer su ovi ljudi, koji su uhapšeni 4. februara, deo državnog sistema. Na eventualnom suđenju moglo bi da se sazna mnogo toga o sprezi kriminalaca, plaćenih ubica i narko dilera s najvišim predstavnicima vlasti u Srbiji“, ocenio je Stojadinović.

Naveo je da optužnica i suđenje grupi Veljka Belivuka nose veliki rizik za „vladara“ Srbije.

„Vlast na čelu s Aleksandrom Vučićem će nastojati da što više prolongira početak suđenja grupi Belivuka, a možda će ceo slučaj prepustiti zaboravu“, ocenio je kolumnista.

Na pitanje kako ocenjuje to što je izostala realizacija obećanja predsednika Vučića da će biti pohapšene sve kriminalne grupe u unutrašnjosti Srbije, Stojadinović je kazao da je vreme pokazalo da Vučićevim obećanjima ne treba verovati.

„Očekivati od Vučića da kaže istinu je naivno preterivanje. Sva Vučićeva hapšenja, od Miroslava Miškovića preko Dragoslava Kosmajca pa sve do Veljka Belivuka, su izvedena u propagandno političke svrhe. Apsolutno ne verujem u hapšenja mafijaških grupa po Srbiji, jer su u sva kriminalna dešavanja upleteni delovi izvršne vlasti, BIA i korporativnog sistema u okviru vlasti“, kazao je on.

Kad bi se u Srbiji srušile organizovane kriminalne grupe, zaključio je Stojadinović, ova vlast više ne bi postojala.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!