Stižu mraz i olujni vetar

Vesti 21. nov 202213:03 3 komentara
mraz. zamrznuto drveće, grana, grane
Shutterstock

U Srbiji će u utorak biti oblačno vreme s kišom, a veća količina padavina očekuje se na jugozapadu, ponegde i preko 20 milimetara, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutro će biti hladno sa slabim mrazm.

Na planinama, u Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju duvaće jak do olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine.

Najniža temperatura biće od minus dva do četiri stepena, a najviša dnevna od osam do 12 stepeni.

I u Beogradu će vreme biti vetrovito, duvaće umeren do jak južni i jugoistočni vetar, povremeno s olujnim udarima.

Ujutro se očeuje slab prizemni mraz, pre podne naoblačenje, a ptom povremeno slaba kiša. Najniža temperatura biće od nule do četiri, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U Srbiji će sredu biti oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama posle podne sa slabim snegom. Jugoistočni vetar će ujutro i pre podne biti u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni pravac.

U četvrtak i petak će vreme biti suvo uz delimično razvedravanje, osim u Banatu, na istoku i jugoistoku Srbije gde će biti oblačno ponegde sa slabom kišom, a na visokim planinama sa slabim snegom.

Za vikend se ponovo očekuje naoblačenje uz pad temperature, s kišom u nižim i snegom u višim predelima.

Od ponedeljka vreme će biti suvo.

Očekivana meteorološka situacija za utorak nepovoljno će uticati na astmatičare, nervno labilne i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije osetljivih osoba biće jače.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare