Stefanović: Vojska Srbije mora biti bez premca u regionu

Vesti 30. jun 202217:1811 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je učenike Srednje stručne vojne škole "1.300 kaplara", koji završavaju tronedeljnu obuku u terenskim uslovima u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu. On je tom prilikom poručio budućim podoficirima da su "elita naše zemlje i da od njih očekuje da budu najbolji u našoj vojsci, koja u regionu mora da bude bez premca".

„Zaista sam zadovoljan znanjem koje ste uspeli da steknete, posebno vi iz prve godine za vrlo kratko vreme i, naravno, vi koji ste četvrta godina i ovde ste u ulozi starešina. Uverio sam se koliko ste svi posvećeni. Vi predstavljate elitu ove zemlje i budućnost naše vojske i nemojte to da zaboravite. Sa znanjem i veštinama koje stičete, uz nova sredstva i tehniku koju nabavljamo, očekujemo da sutra budete najbolji u našoj vojsci, a naša vojska u našem regionu mora da bude bez premca. Važno je da se svakoga dana svi zajedno borimo da to tako bude“, rekao je Stefanović u razgovoru sa budućim podoficirima, prenosi Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Dodao je da će se nastaviti sa povećanjem primanja i kupovinom nove tehnike, ali da su „ključna stvar ljudi“.

„Vi ćete sutra biti, neki od jeseni, neki za par godina, vi ćete biti starešine naše vojske kojima je poverena najvažnija stvar u ruke i to nisu ni avioni, ni helikopteri, nego vojnici. Zadovoljan sam što ste veoma mladi, a već ste obukli uniformu, časnu uniformu naše Srbije i to je veliki ponos i za vas i za vaše porodice. I iskreno sam vam zahvalan što ste se opredelili da se bavite ovom profesijom“, zaključio je Stefanović.

Komentari

Vaš komentar