Stefanović: Vojska na čijem je čelu bio Ponoš je teško mogla i vežbu da održi

Vesti 17. dec. 202111:23 > 11:2419 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ne prizivam bilo kakav sukob, niti ga bilo ko u Srbiji želi, ali je činjenica da kad imate jaku Vojsku, taj sukob ne želi ni bilo ko drugi, istakao je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

„Kada bivši načelnik Generalštaba, a danas političar, Zdravko Ponoš kaže da su napori predsednika Aleksandra Vučića da naoruža i opremi vojsku krizni PR, mogu da zaključim samo da ili ne razume događaje u svetu ili je zlonameran prema Srbiji. Vojska, na čijem je čelu bio Zdravko Ponoš, nije bila u stanju da bude sredstvo odvraćanja, jer je teško mogla i vežbu da održi, a o nepostojećim avionima, helikopterima i tenkovima neću ni da govorim. Plate tek nešto veće od minimalca i očajna situacija sa investicijama u svim segmentima odbrane sigurno nisu stimulisali mlade ljude da postanu deo Vojske, ali su zato svima u regionu, pogotovo nedobronamernima, Vojska Srbije i sama Srbija bili odlični“, navodi Stefanović u pisanoj izjavi.

Povezane vesti

Dodao je da ga zato ne čude „konstantni napadi na Aleksandra Vučića i njegove napore da Srbija bude jača“, ocenio je on, jer, kako kaže, „to svakako ne odgovara nikome, sem Srbiji“.

„Zato svakoga dana gledamo plejadu ljudi iz bivšeg režima ili one koji su imali ozbiljnu korist od bivšeg režima, kako se utrkuju da napadnu svaki napor da izgradimo nove bolnice, a sada ih gradimo, nove autoputeve, nove škole, nove fabrike, ali u kojima kupujemo i novo naoružanje za naše vojnike“, rekao je Stefanović.

Stefanović je konstatovao da je reditelj Goran Marković samo poslednji u nizu onih koji neskriveno prete Vučiću, ali je istakao da je „mnogo glasniji nedostatak osude ili makar ograde od takvog ponašanja njihovih političkih mentora“.

Komentari

Vaš komentar