Stefanović: Tužilaštvo i nadležni od prvog trenutka u istrazi prevrtanja Pancira

Vesti 10. apr 202118:00 56 komentara
TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/JOVO MAMULA

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da su tužilaštvo i nadležni organi od prvog trenutka uključeni u istragu povodom prevratanja artiljerijsko-raketnog sistema PVO Pancir S-1E Vojske Srbije, koja će utvrditi okolnosti i odgovornost za taj događaj.

Stefanović je u saopštenju rekao da želi da javnost zna i da su ljudi iz te jedinice, kao i starešine vojske, od prvog trenutka učinili i čine sve da ceo sistem bude što pre vraćen u funkciju.

Povezane vesti

„Želim, takođe, da javnost zna da se radi o profesionalcima koje je ovaj nemili događaj svakako najviše pogodio i to ljudima koji su svoj život posvetili služenju otadžbini i svom narodu“, kazao je Stefanović, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Stefanović je rekao da je ponosan što je deo tima predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji ima zadatak da pomogne da Vojska Srbije bude snažnija, bolje opremljena i strateški oslonjena na domaću proizvodnju.

Povodom zahteva Socijaldemokratske partije za hitno sprovođenje istrage i utvrđivanje odgovornosti za prevrtanje „Pancira“ na putu kod Ostružnice, Stefanović je ocenio da je „neverovatno licemerno“ kada SDS Borisa Tadića govori bilo šta o Vojsci Srbije, njenom opremanju i njenoj budućnosti.

„U vreme kada je Tadić bio predsednik Srbije i odlučivao o vojsci postajala je višestruko manja, mnogo slabija nego što je bila pre toga, a starešine koje su se borile za odbranu Srbije i njenu slobodu, ekspresno su penzionisane, jer heroji nisu bili po volji Tadiću i tadašnjoj vlasti“, dodao je Stefanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare