Stefanović: Turska konstruktivna iako priznaje Kosovo

Vesti 01. dec 202215:23 1 komentar
borko stefanović n1
N1

Uprkos tome što je priznala nezavisnost Kosova, Turska konstruktivno pristupa pitanju normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ocenio je predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borko Stefanović u razgovoru s delegacijom Odbora za spoljne poslove skupštine Turske koju predvodi Akif Čagataj Kilič.

Pročitajte još:

Turska je velika, uticajna zemlja i dobar primer za Srbiju, imajući u vidu da je sačuvala nezavisnost i nacionalne interese u teškim vremenima, ukazao je Stefanović, dodaje se u saopštenju.

On je istakao nužnost učlanjenja Srbije u EU u što kraćem roku, dodajući da Beograd nikad neće priznati nezavisnost, niti podržati članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama i onda kada bude bio postignut sporazum sa Prištinom.

Predsednik Odbora za spoljne poslove turskog parlamenta Akif Čagataj Kilič složio se da su odnosi dve zemlje u usponu i dodao da je tome u velikoj meri doprineo direktni dijalog između dva predsednika, Redžepa Tajipa Erdogana i Aleksandra Vučića.

Kilič je naveo i da problemi između Beograda i Prištine, kao i sva otvorena pitanja, treba da se rešavaju dijalogom.

Sa delegacijom Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Republike Turske razgovarali su i članovi Poslaničke grupe prijateljstva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare