Stefanović svedočio dva sata, odbijen predlog da se ispita i Marko Miljković

Vesti 13. jul 202219:06 2 komentara

Ministar odbrane Nebojša Stefanović negirao je pred sudom da je Goranu Papiću, nekadašnjem zameniku načelnika SBPOK, naredio da Marka Miljkovića, člana grupe Veljka Belivuka, ne zadržava u policiji posle saslušanja, aprila 2020. godine. Stefanovićevim svedočenjem je nastavljeno suđenje Goranu Papiću, koji je optužen da je naredio da se Miljkoviću vrati blindirani automobil koji mu je policija oduzela.

Pozivi – nezvanični a potom i zvanični stigli do ministra Stefanovića. Pojavio se na suđenju Goranu Papiću, bivšem zameniku Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u svojstvu svedoka.

Svedočenje ministra Stefanovića trajalo je dva sata, a on je tom prilikom negirao optužbe koje su iznete na njegov račun. Kaže da nije znao niti imao stav po pitanju oduzimanja blindiranih automobila, te da ministar ne daje uputstva policiji šta da radi.

POVEZANE VESTI:

Objasnio je da se ministar bavi drugim poslovima. Negirao je da je Papiću naredio da kriminalca Marka Miljkovića ne zadržava u policiji posle saslušanja u aprilu 2020. godine.

Papić je na sudu optužen da je naredio da se Miljkoviću, suprotno propisima, vrati blindirani automobil koji mu je ranije oduzet. Papić tvrdi da je naređenje dobio od Stefanovića, koji je tada obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Nebojša Stefanović: Ja ni danas ne znam detalje u vezi sa vraćanjem ovog vozila.

Branilac Gorana Papića: Pa ko treba da se obavesti ako ne ministar policije?

„I nikako da dođemo do te odgovornosti koja se tiče vrha vlasti, vrha policije i svih tih službi unutar. To je tema, o tome ćemo da razgovaramo“, rekao je Papićev branilac Branislav Tapušković.

A o tome će, kako kaže, već na sledećem ročištu, koje je zakazano za 15 avgust. Iznenađuje ga, kaže, što nije prihvaćen njegov predlog da se kao svedok pojavi Marko Miljković, kako bi dobili odgovore koji nedostaju.

„Ko je naredio da policajci koji su to uradili i odlučili da se vozilo vrati, u svakom slučaju ne Goran Papić, neoborivo utvrdi“, dodao je Tapušković.

Ministar Stefanović je na sudu rekao da Miljkovića ne poznaje, ali zato nije negirao ranije poznanstvo sa Papićem, se kojim se danas suočio u sudnici.

„Mi smo bili više od poznanika ali manje od nekoga koga biste nazvali najboljim prijateljem. Nemam odgovor na pitanje zašto su naši prijateljski odnosi prestali kada smo obojica prestali da radimo u MUP-u“, rekao je Stefanović.

Optužnica u slučaju Papić se zasniva samo na izjavama svedoka koji govore različito – objašnjava novinarka KRIK-a Milica Vojinović.

„I to vraćanje automobila je ostalo upitno, kako se desilo i da li je bilo problematično. Dakle, ceo slučaj je prilično nejasan i rekla bih neispitan dovoljno, do kraja“, dodala je.

Neispitane su i veze Marka Miljkovića i Veljka Belikvuka sa bezbednosnim strukturama i pored brojnih informacija do kojih su došli mediji.

„To je još tada bilo van interesovanja Tužilaštva, onda je pokrenuta istraga i u sklopu one istrage glavne za ona ubistva prikupljeno je jako mnogo dokaza, istraga za sama ta ubistva je urađena odlično, ali je potpuno izostalo bavljenje ovim drugim delom, a to je ta podrška koju su imali u državi“, navela je novinarka KRIK-a.

A po navodima koji su stigli do medija, podseća, trebalo bi da reaguje i Tužilaštvo po službenoj dužnosti kako bi iste i ispitalo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare