Stefanović: Srbija poštuje teritorijalni integritet drugih država, očekuje isto

Vesti 19. maj 202214:41 4 komentara
Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je u Beogradu u razgovoru sa komandantom EU operacije Altea general-potpukovnikom Brisom Udeom izjavio da Srbija čvrsto ostaje na poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih međunarodno priznatih država i da očekuje isto od međunarodne zajednice.

#related-news_0

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Stefanović je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za konstruktivan i suštinski dijalog koji smatra osnovnim mehanizmom za prevazilaženje problema.

On je podsetio da Srbija predano i vidljivo u praksi gradi mostove saradnje sa svim susednim državama usmerene na razvoj regiona i da predstavlja snažan faktor očuvanja mira i stabilnosti, što namerava i da ostane, istakavši da Srbija pozdravlja sve napore međunarodne zajednice u očuvanju mira i stabilnosti.

Bris Ude upoznao je Stefanovića sa planovima jačanja snaga EUFOR u operaciji Altea u Bosni i Hercegovini u svetlu međunarodne bezbednosne situacije i istakao da su članice Unije, kao meru predostrožnosti, udvostručile prisustvo na terenu.

On je ukazao da Evropska unija želi da operaciju prilagodi aktuelnim promenama u međunarodnom kontekstu i pokaže čvrstu posvećenost očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare