Stefanović: Snaženje Vojske Srbije nekome ozbiljno smeta

Vesti 27. maj 202114:16 7 komentara
Nebojša Stefanović, Stefanović
N1

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je da sve češće kritike povećanog izdvajanja za oružanje snage, koje su usledile od političara i analitičara nakon rebalansa budžeta, ukazuju da snaženje Vojske Srbije "nekome ozbiljno smeta".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Stefanović je kao proizvoljne i zlonamerne odbacio tvrdnje da je država nedomaćinski i nelogično u godini borbe sa koronavirusom, umesto u zdravstvo, uvećala resor odbrane za 40 odsto, i to za naoružanje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Samo za izgradnju kovid bolnica u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu, koje su izgrađene na vojnom zemljištu i uz angažovanje Vojno-građevinske ustanove, kao i za funkcionisanje sistema vojnog zdravstva, od plata vojnih lekara i medicinskog osoblja, lečenja velikog broja ljudi do opremanja vojnomedicinskih ustanova, izdvojeno je više od 7,5 milijardi dinara“, naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, vojno zdravstvo daje maksimum u borbi protiv pandemije i preuzelo je deo tereta koji nosi civilno zdravstvo, odnosno dostupno je svim pacijentima, bez obzira da li su vojni ili civilni osiguranici.

On je dodao i da se u povećanju izdvajanja za odbranu nalazi i razdeo za veće plate vojnika.

„Kada je vojska bila gola i bosa, onda su kritikovali zašto se ne izdvaja za vojsku i za plate vojnika. Zašto nema nove opreme i tehnike, zašto nam se kasarne raspadaju, zašto imamo dva ispravna aviona. A sada kada ulažemo novac glasni su u kritici zašto se daje za vojsku. Zaista sam ponosan što se u ovom povećanju nalazi i razdeo za povećanje plata vojnika, koji su to i te kako zaslužili, ali i za nabavku nove vojne opreme i naoružanja, jer želimo da VS bude najjača u regionu“, rekao je ministar.

Ministar je dodao da je sistem odbrane i zadovoljan i zahvalan državi na povećanju ulaganja rebalansom budžeta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare