Stefanović: Poštujemo druge i sarađujemo sa svima, ali mislimo svojom glavom

Vesti 09. jul. 202116:042 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/DARIMIR BANDA

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je svečanosti povodom završetka usavršavanja oficira 67. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, održanoj u Domu Garde na Topčideru.

Stefanović je tom prilikom poručio da je Srbija zemlja koja se opredelila za težak put, na kojem poštujemo sve druge i sarađujemo sa svima, ali mislimo svojom glavom, jačamo zbog svog naroda i donosimo odluke koje su samo u našem nacionalnom interesu, što želimo i drugima, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

On je čestitao polaznicima 67. klase, istakavši da je Srbija danas zemlja koja jača, hoće da ulaže u svoju budućnost i računa na njih, pri čemu je podsetio na to da je posao pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da obezbede da Srbija bude snažna i da ne postoji niko ko može da ugrozi bezbednost i miran san njenih građana.

Prema njegovim rečima, naša zemlja se danas ne stidi svoje prošlosti, velikih pobeda i uspeha, kao ni svojih heroja sa Košara i Paštrika, već poštuje svakog vojnika koji se borio za našu zemlju.

Stefanović je uručio na svečanosti paradne bodeže trojici prvorangiranih oficira, dok je bodeže oficirima oružanih snaga stranih zemalja uručio zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković.

Prvi u rangu 67. klase Komandno-štabnog usavršavanja je major Dalibor Aleksić, drugi major Goran Prijović, dok je treći major Bojan Kovačević.

Ove godine Komandno-štabno usavršavanje završila su 63 oficira iz Srbije, sedam iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Ruske Federacije.

Komandno-štabno usavršavanje predstavlja drugi nivo stručnog usavršavanja oficira, traje jednu školsku godinu, od septembra tekuće do jula naredne godine, i obuhvata nastavna područja vojno-stručnog, stručno-specijalističkog obrazovanja, kao i fizičkog vaspitanja.

Komentari

Vaš komentar