Stefanović posetio bazu UN u Libanu u kojoj su i pripadnici Vojske Srbije

Vesti 26. mar 202221:59 4 komentara
Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji boravi u poseti kontingentu Vojske Srbije (VS) angažovanom u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu, sastao se sa komandantom Sektora Istok brigadnim generalom Ramonom Armadom Vaskezom.

Ministra je dočekao kombinovani vod sastavljen od pripadnika srpskog i španskog kontingenta, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

General Vaskez je istakao da je za efikasnost važno da svi u misiji funkcionišu kao jedna velika porodica, navodeći da pripadnici španskog i srpskog kontingenta gaje izuzetne prijateljske odnose.

Stefanović je rekao da Srbija i kroz učešće u multinacionalnim operacijama UN potvrdjuje svoju opredeljenost za mir, stabilnost i sigurnost i pruža svoj doprinos njihovom očuvanju i u svetskim okvirima.

Stariji nacionalni predstavnik kontingenta Vojske Srbije u Libanu potpukovnik Ivica Stojanović izvestio je ministra o razmeštaju pripadnika VS i zadacima koje obavljaju u sastavu angažovanih snaga.

On je istakao da svi pripadnici VS odlučno i motivisano pristupaju svojim zadacima.

U toj operaciji u Libanu trenutno se nalazi 177 srpskih vojnika, od čega glavnicu čine pripadnici pešadijske čete u Sektoru Istok i voda za zaštitu snaga u Sektoru Zapad.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare