Ministri o protestima: Teror nad građanima, akt nasilja, šteta narodu i zemlji

Vesti 04. dec 202115:51 > 17:57 92 komentara
TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ministri Vlade Srbije, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković oglasili su se povodom blokada puteva, mostova, saobraćajnica širom Srbije.

Ministar odbrane Nebojša Stefanovića saopštio je da blokada mostova, autoputeva, saobraćajnica i paralisanje života u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji nije način za bilo kakvo izražavanje mišljenja, već je grubo kršenje prava najvećeg dela građana, koji su i danas bili prinuđeni da trpe, dok „Dragan Đilas i svi njemu slični pokušavaju da, mimo volje naroda, izazovu nestabilnost zemlje i da se vrate na vlast po svaku cenu“.

Povezane vesti:

„I ranije su pokazali da im u toj njihovoj nameri ništa nije sveto i da su spremni na sve, a vidim da im i danas opet aplaudiraju osvedočeni „prijatelji Srbije“ iz regiona. Dok Đilas pokušava da blokira Srbiju, da joj nalepi etiketu neofašističke i prizove haos na ulicama, Aleksandar Vučić je i danas u Loznici sa narodom. Istim onim narodom zbog kog Đilas navodno stoji na čelu blokada u Beogradu“, stoji u izjavi Stefanovića.

On kaže da to već dovoljno govori.

„Baš kao što je i posle današnjih blokada jasno da ubedljiva većina Srbije ne podržava Đilasovu politiku i ovakve postupke, koji mogu samo i jedino da nanesu štetu i našem narodu i našoj zemlji“, zaključio je Stefanović.

Pozivam građane da ne nasedaju na provokacije lažnih ekologa, izazivanje sukoba je krajnji cilj opozicije, poručila je na Tviteru ministarka državne uprave i lokalne samouprave i članica Marija Obradović.

Lažni ekolozi su postigli svrhu: javnost je čula za njih. To se zove pozicioniranje na političkoj sceni pred predstojeće izbore, dodala je ona.

Današnja blokada saobraćajnica u gradovima Srbije pokazala je jasnu sliku terora nad građanima. Da li će ovako nasilno i svojeviljno kad god požele paralisati delove zemlje? To u demokratskom i uređenom društvu ne možemo da dozvolimo, naglasila je Obradović.

Dok opozicija preti, blokira i ruši, pod lažnim izgovorom ekološke borbe, Vučić obilazi jadarski kraj, s narodom razgovara i dogovaraju buduća rešenja za aktuelne probleme, smatra Obradović.

To je slika dve Srbije: jedni ruše, Vučić gradi, zaključila je ona.

O dešavanjima se oglasio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

„Blokada ulica je akt nasilja prema ljudima koji žele nesmetano da se kreću, a blokada Koridora 10 je udarac na kredibilitet države. Da li ovi ljudi znaju da Koridor 10 nije bio blokiran ni pod sankcijama, ni za vreme bombardovanja, a ni 5. oktobra?!“, napisao je Momirović na Tviteru, prenosi Nova.rs.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da je politizacija i zloupotreba ekoloških pitanja, blokada saobraćajnica i mostova i sprečavanje slobode kretanja građana u čitavoj zemlji neprihvatljivo ponašanje za sve pristojne građane.

Ona je u pisanoj izjavi navela da su slike koje vidimo da mnogi naši građani – stari, bolesni i deca nisu mogli slobodno da se kreću, da obavljaju svoje poslove i idu kod lekara za svaku osudu inspiratora takvih ideja.

„Njihovi potezi ni na koji način ne mogu da doprinesu stvarnom unapređenju životne sredine, niti im je to suštinski cilj. Blokadama ključnih saobraćajnica, važnih za život naših građana, samo pokazuju svoje stvarne motive da ne prezajući ni od čega, šire neistine, uzbunjuju i svađaju građane, a kao krajnji cilj očigledno žele da izazovu nasilje i nestabilnost“, ocenila je Gojković.

Istakla je da je uverena da svi u Srbiji dobro shvataju da je namera da se danas iz naše zemlje pošalju nemile slike nasilja i dodala da neće uspeti u svojim pokušajima, jer ogromna većina građana želi da živi u zemlji koja se razvija i napreduje, u kojoj se mostovi i autoputevi, koji znače život i razvoj grade, a ne blokiraju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare