Stefanović: Ozbiljne šanse da budem kandidat za potpredsednika Skupštine

Vesti 28. jul 202219:34 35 komentara
Borko Stefanović
N1/arhiva

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da su ozbiljne šanse da on bude kandidat za potpredsednika novog saziva Skupštine Srbije, ali da će o tome odlučiti njihova poslanička grupa.

„Mi iz SSP-a mislimo, i podržaćemo, ako vladajuća većina odluči da proširi broj potpredsednika. Nama je u interesu da ljudi iz opozicije budu na što više potpredsedničkih mesta, da budu na čelu ili članovi što više skupštinskih odbora, jer će na taj način moći da se bore za interes građana“, rekao je Stefanović za televiziju Nova S.

Povezane vesti

On je objasnio da je opozicija u Skupštini Srbije imala pravo na potpredsednike više od 20 godina i da je uvek imala pravo na jednog ili dva potpredsednika.

Naglasio je da su 2016. godine Demokratska stranka (DS) i Dosta je bilo (DJB) imali isti broj poslanika i da je tada odlučeno da mogu da budu dva potpredsednika iz opozicije, ali da je lider DJB Saša Radulović na kraju odustao.

Stefanović je dodao i da se broj potpredsednika određuje na osnovu broja poslanika u poslaničkoj grupi, naglašavajući da „to ne znači da neko ulazi u vlast ili sarađuje sa vlašću“.

Po snazi, on je ocenio da bi sledeća stranka koja bi mogla da predloži potpredsednika bila Narodna stranka, iako je 35 poslanika Narodne stranke, koalicije Moramo i Demokratske stranke predložilo da potpredsednik parlamenta bude predsednik DS Zoran Lutovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare