Stefanović: Orlić pokazao da još ne može da odvoji državno i partijsko

Vesti 07. avg 202215:06 27 komentara
borko stefanović n1
N1

Izjava Vladimira Orlića da će Skupština sprovoditi politiku koju predstavlja predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić ponovo pokazuje da on još ne može da odvoji državno i partijsko, kaže za Nova.rs Borko Stefanović, potpredsednik Skupštine i poslanik SSP.

On za Novu.rs ističe da parlament ne može da bude izvršni organ bilo koje stranke.

Povezane vesti

“To bi u najmanju ruku bilo protivustavno. Skupština je kreator narodne volje. U Skupštini se donose zakoni i drugi propisi po volji naroda, odnosno većine građana Srbije. Ima kontrolnu funkciju. Naravno da nema sumnje da SNS ima većinu u Skupštini, ali to znači da je Skupština izvršni organ stranke ili njene politike. Mislim da je gospodin Orlić pogrešio”, navodi Stefanović.

Upitan kako će opozicija da se bori protiv namere Orlića, on kaže da opoozicija u Srbiji predstavlja značajan broj građana i da je njena dužnost da daje kvalitetne predloge zakona i druge akte i da argumentovano kritikuje vlast.

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić kazao je danas za TV Hepi da će se u Skupštini sprovoditi politika koju predstavlja predsednik države i SNS Aleksandar Vučić, jer se tako pokazuje uvažavanje narodne volje.

„Postoji nesporna parlamentarna većina. To je ono za šta je narod glasao i kakva politika da se sprovodi u narednom periodu. Nema tu nikakvih dilema šta ko da očekuje, to je politika koja će u našoj Skupštini da se sprovodi“, rekao je Orlić za TV Hepi.

Celu izjavu Borka Stefanovića pročitajte na sajtu Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare