Stefanović: Odbijena tužba Popović Ivković protiv mene zbog pitanja o stanu

Vesti 08. jul 202121:48 > 23:5812 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović objavio je na Tviteru da je Prvi osnovni sud u Beogradu odbio tužbu Biljane Popović Ivković koju je podnela protiv njega za povredu časti i ugleda.

„Danas je Sud prvostepeno odbio tužbu Biljane Popović Ivković protiv mene jer sam pitao kako je uspela da kupi stan vredan bar 400 hiljada evra, sa platom od 186 hiljada dinara“, napisao je Stefanović uz fotografiju presude.

Biljana Popović Ivković, državna sekretarka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, tužila je Stefanovića zbog toga što je u javnosti izneo podatak da je kupila stan od 211 kvadrata u vrednosti od 400.000 evra, sa tadašnjom platom od 186.212 dinara, piše portal Nova.rs.

Kako navode, Stefanović je u januaru prošle godine objavio informaciju da je tadašnja državna sekretarka MUP-a Biljana Popović kupila stan u vrednosti od 400.000 evra, a plata joj je iznosila 186.212 dinara, „što je tri puta više od prosečne plate policajca“.

„Ona je sa tom ne malom platom kupila stan od skoro 200 kvadrata u srcu Beograda. Stan je kupila od Bobana Orlića, poslovnog partnera Gorana Veselinovića, kuma Aleksandra Vučića. Imamo izvode iz Katastra, postoje pisani dokazi za ovo što govorimo. Postavlja se pitanje kako i na koji način je to uspela, tražimo da nam objasni to“, rekao je tada Stefanović.

Nakon što je Stefanović izneo taj podatak, došlo se i do novih iz Katastra nepokretnosti u kojima se, kako piše Nova.rs, vidi da je Popović Ivković vlasnica stana na opštini Savski venac. Ona je, naime, napravila bračni ugovor kako bi u slučaju razvoda stan od 211 kvadrata koji je kupila, ostao samo njoj.

Popovićeva je u više navrata optuživala Stefanovića da laže, te ga je na kraju tužila i tražila 500.000 dinara na ime nematerijale štete zbog povrede časti i ugleda.

Popović Ivković je nakon najnovije presude u obavezi da Stefanoviću nadoknadi sudske troškove u iznosu od 35.400 dinara, navodi portal.

Komentari

Vaš komentar