Stefanović: Normalizacija avio sabraćaja iznad Kosova protiv Rezolucije 1244

Vesti 26. nov 202118:57 11 komentara
Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su "aktivnosti koje se jednostrano preduzimaju na normalizaciji vazdušnog saobraćaja" iznad dela Kosova, "suprotne Rezoluciji 1244", ali da će se one verovatno nastaviti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je na sastanku Vladine Radne grupe za razmatranje pitanja normalizacije vazdušnog saobraćaja iznad Balkana, koji je održan u Domu garde na Topčideru, rekao da treba „sagledati trenutno stanje koje je izuzetno kompleksno, i odrediti smernice za dalje postupanje, kako bi Srbija zaštitila svoje interese“.

„Moramo dobro da razmotrimo kako da ne dozvolimo da samo protiče vreme i da imamo sled dogadjaja, u kojima će nas faktički zaobilaziti“, rekao je Stefanović.

Sastanku Radne grupe, kojom predsedava ministar odbrane, prisustvovali su i predstavnici ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini, kao i Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare